PicMonkey Collage

En er is alweer een week voorbij! Wat gaat dat toch snel! Deze week was de laatste week echt huis voor dat ik op stage ga. Het was ook nog is tentamenweek waar ik mij deze keer niet echt om heb hoeven te stressen. Ook ging ik naar Amsterdam om daar een vriendinnetje van vroeger te bezoeken. Lees je mee met wat ik deze week allemaal heb gedaan?

Maandag

Processed with VSCO with f2 preset

Maandag had ik mijn eerste tentamen verpleegkunde. Ik had er eerlijk gezegd niet heel erg goed voor geleerd omdat de weken daarvoor een beetje druk en onstuimig waren. Maar toch heb ik er een 7.1 voor gehaald en ben met dat cijfer heel erg blij! ’s Avonds ging ik samen met sportvriendinnetje Ilse voor de laatste keer naar conditietraining. Dit keer met foto ná afloop. We hadden flink ons best gedaan!

Dinsdag

20160202_111945

Dinsdag had ik een dag vrij, en dat was voor mij de perfecte gelegenheid om een dagje Amsterdam te plannen. Daar woont sinds kort een vriendinnetje van mij uit de tijd van de basisschool. We zijn nu onderhand al meer dan 10 jaar bevriend en ook al zien we elkaar de laatste paar jaar ongeveer 2 keer per jaar het is elke keer weer heel gezellig. Elkaar bij praten en natuurlijk heel veel kletsen over van alles en nog wat.

20160202_123621

Ik was helaas mijn leerwerk voor het tentamen van de volgende dag vergeten om mee te nemen. Want dat overkomt ook alleen maar mij, haha. Maar ik had wel een Glamour bij me. Ook prima om te lezen in de trein. En met muziek in gaat zo’n treinreis naar het westen heel snel voorbij.

Snapchat-6555085488655090696

Na dat we elkaar hadden gemeet op de Dam zijn we door gegaan om te lunchen bij De Drie Greafjes. Een lunchroom waar ik altijd nog een keer wilde eten. Ik bestelde een broodje parmaham en Vera ging voor een broodje Geitenkaas. Het was super gezellig en we hebben heerlijk kunnen bijpraten!

20160202_145146

En alsof de lunch niet genoeg was gingen we ook nog aan de taart. De welbekende Red Velvet Cake van De Drie Greafjes. Ik had hem nog nooit gehad maar was zo benieuwd. Maar hij was echt super super lekker! Echt een aanrader als je in Amsterdam bent en niet wilt lunchen bij de meest bekende zaken. We hebben er heerlijk gegeten.

Snapchat-5295645125996923106

We zijn daarna even de stad in gegaan. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om wat te kopen maar ik kwam uiteindelijk thuis met 2 nieuwe broeken en twee nieuwe blousjes. Mijn rekening was daar wat minder blij mee, maar het waren dingen waar ik al heel lang naar op zoek was! Deze foto vond ik trouwens super leuk! We maken niet zo vaak ‘selfies’ dus deze is er eentje om in te lijsten :).

Processed with VSCO with f2 preset

En als je in Amsterdam bent moet je natuurlijk even een foto maken vanaf een grachtenbrug.

IMG-20160202-WA0008

Dinsdag kwam ook mijn Interrail kaart binnen! Laat de reis maar beginnen! Helaas moet ik nog even wachten tot augustus…

Woensdag

Snapchat-1722173969774995390

Woensdagochtend begon de dag al vroeg om kwart over 8… De half jaarlijkse controle bij de tandarts stond op de planning. Na een controle, poetsadvies over verstandkiezen en een tandsteenbehandeling verder was ik er wel weer klaar mee.

Snapchat-7839839483798478632

Ik had woensdag mijn laatste tentamen van anatomie. Ook daarvoor had ik net zoals de toets van maandag niet zo goed voor geleerd als anders. Maar ik had alsnog een 7.8 voor de toets gehaald. Ook een cijfer waar ik niet over klaag! Die avond zou ik een afspraak hebben maar die ging helaas niet meer door. Vond ik ergens best jammer, maar zo gaan die dingen nou eenmaal. In plaats daarvan ging wat experimenteren met make-up en met de donkere lipstick Diva van MAC. Ik had hem dinsdag op in Amsterdam. Ergens vond ik dat best spannend. Want ik draag niet zo vaak uitgesproken make-up zo overdag. Wel kreeg ik er complimentjes over. Dus misschien toch vaker overdag dragen! Het blouseje heb ik trouwens in Amsterdam dinsdag gekocht! Ik was al een tijdje opzoek naar zo’n ‘houtje touwtje’ blouseje.

Donderdag

IMG-20160207-WA0005

Eerst had ik donderdag heerlijk uitgeslapen. Daarna wat spullen gekocht voor stage en daarna begon het tas pakken voor stage. En ik moet je zeggen, dat is toch best lastig hoor. Je weet pas hoeveel spullen je hebt, als je het allemaal moet inpakken! Dat wordt nog wat met verhuizen later haha. Ik had donderdag een begin gemaakt en heb het later dit weekend afgemaakt.

IMG-20160204-WA0007

Die avond ging ik samen met goede vriend Nick wat drinken in Groningen. Was erg gezellig en was fijn om hem nog even te zien voordat ik op stage ga.

Vrijdag

20160205_140735

Vrijdag heb ik ook weer een deel van mijn tassen ingepakt. ’s Middags ging ik samen met mijn moeder naar de sauna hier vlakbij. Nog even ontspannen voordat ik op stage ging. Naar de sauna gaan vind ik sowieso al heel erg fijn. Maar nu voelde het toch nog net even wat fijner. Ik heb er zeker weten van genoten!

Snapchat-3452507931587047126

En alsof die sauna niet genoeg was, ging ik ’s avonds nog wat drinken met lieve vriendin Ilse. Nog even voordat ik op stage ga. We hebben weer fijn bijgepraat over van alles.

IMG_20160205_231058

Deze quote vond ik zo leuk! Een leuk begin van het weekend. Na drie wijntjes en een portie bitterballen, viel ik uiteindelijk om half 3 die nacht in slaap. Zo gezellig was het!

Zaterdag

20160206_132707

Zaterdag had ik eerste uitgeslapen. Want ik kan nooit vroeg uit bed komen als ik de nacht ervoor wat later op bed ben gegaan. Ik ging in de middag even hardlopen. Helaas ging het deze keer niet zo heel erg lekker. Hele erge zijsteken waren de boesdoeners. Ik hoop dat ik het hardlopen weer kan oppakken als ik op stage ben. ’s Avonds ging ik oppassen bij mijn twee lieve oppaskinderen.

Zondag

Snapchat-6714012978798962706

Ik begon de dag met racefietsen. Samen met mijn racefietsmaatjes had ik 60 kilometer gefietst. Het grootste gedeelte was helaas tegen de wind in, en nu ik dit typ voel ik dat nog steeds in mijn benen. Pfoeh! Daarna had ik een welverdiende douche genomen. Ik vind croptops de laatste tijd erg leuk om aan te doen. Maar buitenshuis liever niet. Alleen als ik op stap ga, vind ik het wel kunnen.

20160207_203725

20160207_203735

Daarna was het tijd om definitief mijn tassen te pakken. Het is echt zoveel wat ik moet meenemen. Zelfs de Wii heb ik ingepakt. Want zonder internet moet je toch wat in je kamer. Het grootste gedeelte is nu gepakt en ligt in de auto. Vanochtend heb ik de laatste spullen ingepakt en vertrek ik tegen 9 uur naar Papenburg. Daar krijg ik om half 11 de sleutel en moet ik om kwart voor 1 al beginnen met mijn eerste avond dienst. Ik ben heel benieuwd hoe mijn eerste dag zal zijn!

Snapchat-7179746952751137321 (1)

En nu is het alweer kwart over 11 ’s avonds wanneer ik dit typ. Ik moet nog een paar laatste dingen doen voor dat ik ga slapen. Maar ik ben helemaal voorbereid op de stage. Ik ga er wat leuks van maken!

Deze week staat helemaal in het teken van stage. Ik moet waarschijnlijk 9 tot 11 dagen achter elkaar werken (Ja echt waar!). Daar sta ik zelf niet echt om te springen maar ja wat moet dat moet. Zelf heb ik geen idee of ik volgende week maandag weer een nieuwe week heb klaar staan maar dat zien we vanzelf. Ik ga er wel mijn best voor doen!

Liefs,
Merel

2 comments on “Mijn week #4 – Tentamens en inpakkriebels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge