Ik houd iedere maand een overzicht bij van hoeveel ik uit geef. Maar ben ik niet bewust van wat ik nu allemaal uitgeef. Sinds het afgelopen maanden een beetje ‘crisis’ was met mijn uitgaven ben ik een weekoverzicht begonnen. Hierin zie ik per week een overzicht met wat ik precies elke week uitgeef aan wat. En ik kan je zeggen, dat geeft meer inzicht dan een maand overzicht. Het is heel verademend om te zien hoeveel je bijvoorbeeld aan boodschappen kwijt bent. Maar ‘the happy financial’ heeft no spend november in het leven geroepen. En die begint zoals je misschien kan merken vandaag, 1 november. Maar wat houdt dat nou precies in?

In principe is dat je in ‘no spend november’ niets extra’s uitgeeft. Alleen aan vaste lasten. Voor mij is dat mijn collegegeld (die ik toevallig al heb betaald), zorgverzekering, telefoonabonnement en ga zo maar door. Ik ga dus proberen om niks extra’s uit te geven aan zin en onzin. Voor mij is dat nog best wel een opgave. Want als je mij beter kent ben ik echt iemand die graag zin en onzin koopt. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat deze maand mij voor nieuwe inzichten gaat geven.

Je kan met jezelf verschillende afspraken maken wat betreft je gaat doen deze maand. Ik heb naast dat ik niets extra’s mag uitgeven deze maand 2 jokers die ik in mag zetten. De een is voor aankomende zaterdag, ik ga namelijk uit eten met oud huisgenoten en die afspraak stond al wat eerder dan dat ik deze ‘no spend november’ had gepland. Daarnaast heb ik er dus nog een en die mag ik aan het eind van de maand gebruiken. Ik ga dan met een goede vriend kleding kopen in Nijmegen. Daarbij heb ik wel als regel voor mijzelf genomen dat het duurzame kleding is. Dit kan zijn als in tweedehands kleding of als in duurzaam gemaakte kleding. Als het maar duurzaam word gemaakt, dat is het belangrijkste!

Nu ben ik benieuwd, heb ik je geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan om een maand heel goed op je eigen budget te letten of let jij het hele jaar al goed op je inkomsten en uitgaven?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.