Ik denk zoals de meeste mensen ook wel eens na over dingen. Dit keer kwam het beloningssysteem voor mezelf in mijn mind op. Want ik beloon mij best graag en vaak voor kleine maar ook grote dingen. Maar zouden dat meerdere mensen doen? En hoe doe je dat dan? Vandaag wil ik het hebben over jezelf belonen.

Ik ben zelf iemand die zichzelf graag beloont zoals ik al in de inleiding vertelde. Maar ik kan ook ontzettend streng voor mezelf zijn. Dat is dan weer de andere kant van het verhaal. Bijvoorbeeld als ik 30 km wil fietsen dan ga ik ook echt daarvoor (of soms voor meer) terwijl ik bij 20 km misschien al zo iets heb van het hoeft niet meer. Ik kan me dan echt dwingen om het af te maken.

Nu over het belonen. Ik kan me namelijk echt bij de kleinste dingen al belonen. Zoals laatst ook. Ik had gesolliciteerd bij een baan voor vakantiekracht. En werd de volgende week al op gesprek gevraagd. Ik kreeg te horen dat ik werd aangenomen en formulieren en dat soort dingen al gelijk mocht invullen. Ik was daarna zo trots op mezelf dat ik gelijk maar wat voor mezelf heb gekocht. Niet iets groots of impulsief. Maar gewoon 2 brush pennen van Faber Castell om in m’n bullet journal mee te schrijven.

Zo doe ik dat nog wel vaker. Wanneer ik bijvoorbeeld een moeilijk gesprek heb gehad, koop ik gerust wat chocola of iets anders voor me. Want ik denk dan. Je hebt het toch maar geflikt Merel. Je bent er toch voor gegaan. Je hebt het toch maar weer gedaan.

Ik denk zelf dat dat belonen heel belangrijk is. Dat je weet wat je doet ook echt goed is. Een soort van zelfacceptatie van de dingen die je doet. Want we maken helaas genoeg fouten in ons leven. En daar staan we soms meer bij stil dan de dingen waar we trots op mogen zijn. Omdat die er meestal niet te doen, of soms zelfs te klein zijn (voor ons gevoel) om er toe te doen. Eigenlijk heel erg jammer. Want alle kleine goede dingen zou je toch moeten vieren in het leven?

 

Wat ik met dit artikel wil zeggen is dat het helemaal niet raar is om jezelf soms iets cadeau te doen. Dat hoeft echt geen grote shopsessie te zijn of uit het niets een ipad voor jezelf te kopen. De kleine dingetjes kunnen er ook al toe doen. En soms verdien je het gewoon om jezelf even te verwennen!

Nu ben ik benieuwd hoe je hier over denkt. Beloon jij jezelf wel eens? En wat doe je dan? Koop je dan chocola? Of juist een mooi boek of tijdschrift? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Merel

1 comment on “On the mind: Beloon jij jezelf wel eens?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.