Sinds september ben ik in het bezit van een eigen kamer in Groningen. Een echte studentenstad wat leeft en bruist! Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad dat ik daar een kamer huur. Hoewel ik er naar toe leef om zelf daar te wonen woon ik voor het grootste gedeelte van de week nog wel bij mijn ouders. Niet dat ik dat erg vind, maar het liefst zou ik toch wel in Groningen willen wonen. De leukste stad om te wonen als je het mij vraagt! Vandaag vertel ik je wat ze je niet vertellen als je op kamers gaat wonen.

Goedkoop boodschappen doen

Boodschappen is echt de boosdoener van het hele op kamers wonen. Ik vind boodschappen doen sowieso niks aan, laat staan dat je op je centen moet letten. Want boodschappen doen is gewoon niet goedkoop. Ondanks dat je bonusproducten of producten die in de aanbieding zijn koopt. Het is echt een kunst om goedkoop boodschappen te kunnen doen. Vooral voor je avond eten!

Je kan je boel de boel laten

Je hoeft in je eigen kamer niet op te ruimen (hoe heerlijk!). Natuurlijk wel wanneer er visite langs komt. Dan stop je het allemaal weg en doe je een wasje in de wasmachine. Maar je hoeft niet elke week je kamer op te ruimen. Je kan alles laten liggen zoals je wilt zonder dat je moeder er ook maar iets van zegt!

In sommige dingen echt geen zin hebben, maar moet toch gebeuren

zoals bijvoorbeeld de afwas die torenhoog is geworden na 3 dagen niets doen. Of het schoonmaken van de badkamer of de keuken. Van die klusjes waar je vroeger nog je moeder voor had moet je nu helemaal zelf doen. Natuurlijk kun je haar nog wel bellen over hoe je ook al weer een wc moet schoonmaken 😉

Bij je ouders komen is een feestje

Het is echt een feestje om weer bij mijn ouders thuis te komen. De afwasmachine die draait, lekker eten in huis en natuurlijk de droger die aan staat.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ze er niet bij vertellen (of juist wel). Maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om op kamers te gaan wonen in Groningen. Toch nog dichtbij bij mijn ouders maar ook mijn eigen stekkie hebben is enorm fijn!

Woon jij al op kamers? En Waar liep jij tegen aan toen je op kamers ging wonen?

Liefs,
Merel

1 comment on “Op kamers wonen, 5x wat ze er niet bij vertellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.