Aan het eind van het jaar is het tijd om de balans op te maken. Zo leek het mij een goed idee om inzicht te krijgen wat ik nou in een jaar opmaak. Erg interessant moet ik zeggen. Want ik maak ongeveer elke maand een overzicht met wat ik opmaak. Maar wat maak ik nou in een jaar op? Vandaag geef ik er antwoord op!

Ik heb het in verschillende categorieën verdeeld. Zo heb ik een categorie make-up, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en haarverzorging en voet- en handverzorging.

Make-up

Ik heb in 2016 5 eyeliners,
8 mascara’s,
1 primer en 1 setting spray,
2 foundations (waarvan 1 niet meer goed was)
2 concealers
1 shampoo voor mijn kwasten,
1 oogschaduwbasis,
1 kwast,
1 gezichtspoeder
1 lipstick (die ook niet meer goed was)
en 1 lippenbalsem opgemaakt.

Ik sta zelf verbaasd van dat ik nog best wat make-up opgemaakt heb. Ik had helemaal niet het idee dat het zoveel was. Ik heb zo heb ik bijvoorbeeld een foundation echt helemaal opgemaakt van The Body Shop. Maar heb ik ook een gezichtspoeder opgemaakt waar ik echt bijna 3 jaar mee heb gemaakt. Wat ik het meest heb gebruikt is vrij duidelijk. Mascara en eyeliner. 5 eyeliners en 8 mascara’s vind ik nog best prima om op te maken in een jaar, niet?

Gezichtsverzorging

Ik heb in 2016 5 gezichtsreinigers,
5 Garnier reinigingswater,
5 dagcrèmes,
1 serum,
2 toner’s,
en 3 gezichtsmaskers opgemaakt,

Ik doe ongeveer 2 maand met een gezichtsreiniger en reinigingswater van Garnier. Dat is trouwens dé reiniger die ik op dit moment gebruik. Hij is echt super fijn! Ik had nog gedacht om hier iets over te schrijven maar omdat er al zoveel overgeschreven is op het web vind ik het een beetje onnodig. De gezichtsreinigers die ik het meest heb opgemaakt afgelopen jaar is de reiniger Herbalism van Lush. Ook een hele fijne reiniger als je last heb van onzuiverheden/acne. De gezichtsmaskers die zijn opgemaakt zijn ook het meest van Lush, kan niet missen haha.

Lichaamsverzorging

Ik heb in 2016 5 bodybutters van The Body Shop,
7 douchegels,
4 douchescrubs,
3 douchefoams,
5 deoderants,
1 parfum,
1 zonnebrand,
en 3 scheergels opgemaakt,

Het is geen wonder dat ik alleen maar bodybutters heb opgemaakt van The Body Shop. Heerlijke butters vind ik dat! Straks in de sale in januari wil ik ook graag nog eentje scoren voor wat minder geld. Komt toch wel weer op! De parfum die is opgegaan is Lady Gaga Fame. Een heerlijk zoet geurtje! Ik maak in totaal vind ik niet super veel op. 7 douchegels over 12 maanden vind helemaal prima. en ook maak ik weinig deoderants op zoals je ziet. Ongeveer 1 per 2 maanden.

Haarverzorging

Ik heb in 2016 4 shampoo’s,
2 haarcrème’s,
en 3 conditioners opgemaakt.

Ik vind dit misschien nog wel het meest verbazingwekkend van het hele jaar wat ik heb opgemaakt. Ik ben sowieso heel zuinig met het gebruik van shampoo en conditioner. Ik was mijn haar eens in de 3/4/5 dagen. Komt omdat ik krullend haar wat niet iedere dag gewassen hoeft te worden. Maar dat ik maar om de 3 maanden een shampoo opmaak had ik niet gedacht! En ik heb zelf minder conditioners opgemaakt dan shampoo. Bij de meeste is dat juist andersom haha. Ik gebruik condtioner alleen maar in de punten van mijn haren, daardoor is het zuiniger in gebruik.

Voet- en handverzorging

Ik heb in 2016 2 lemony flutter van lush opgemaakt,
5 handcrème’s
1 voetscrub
en 6 voetcrème’s opgemaakt.

Ik vind het belangrijk om zowel mijn handen als voeten goed te verzorgen. Ze hebben in een jaar en de jaren daarna flink wat te verduren. Ik smeer daarom elke avond zowel mijn handen als mijn voeten in. 5 Handcrème’s en 6 voetcrème’s vind ik een prima opbrengst om in een jaar op te maken. Met een lemony flutter van Lush doe ik dus blijkbaar 6 maanden. Wat ik ook helemaal prima is.

Ik heb nog nooit een jaaroverzicht geplaatst van wat ik in een jaar opmaak. Ik vond het zelf erg leuk om te maken en in te zien wat je nou in een jaar opmaakt. Laat mij toch weer in zien hoeveel ik eigenlijk wel niet opmaak in een jaar. Erg verfrissend! Zo heb ik alles bij elkaar opgeteld en kwam ik er op uit dat ik 98 producten heb opgemaakt dit jaar. Dat is best veel! Hoewel het veel is heb ik toch ook zuinig aangedaan met sommige producten. Met shampoo en conditioner bijvoorbeeld. Maar ik gebruik daarnaast ook zo min mogelijk douchgel en handcrème. Zo kan je nog langer met je producten doen. Alleen gebruiken wat je nodig heb.

Weet jij ongeveer wat je in een jaar opmaakt? En wat heb je voor het laatst opgemaakt?

Liefs,
Merel

2 comments on “Opgemaakt overzicht 2016; Wat heb ik allemaal in een jaar opgemaakt?”

  1. Wat een leuk idee om dit te laten zien! Ik denk dat ik het meeste douchegel heb opgemaakt. Ik heb elke maand en foto gemaakt dus ik ga snel even kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.