Sinds ik de Instax Mini 8 voor mijn verjaardag heb gekregen ben ik helemaal hooked! Het is zo leuk om een foto te maken van een moment. Niet meer 100 foto’s maken maar echt kijken naar wat je echt wil fotograferen. Nu ik hem bijna een maand bezit vind ik het wel tijd voor een review. Waarom is het maken van een polaroid zo leuk is en helemaal terug is van weg geweest.

Zoals je misschien al op mijn instagram account voor bij hebt zien komen heb ik voor mijn verjaardag een Fuij Film Instax Mini 8 gekregen van mijn ouders. Een camera die al super lang op mijn wishlist stond. En niet zo maar een camera. Het is een analoog. Wat inhoud dat de foto’s die je maakt direct boven uit de camera er uit rollen. Dat geeft een heel andere dimensie aan het maken van je foto’s. Nu kijk ik veel gerichter waar ik foto’s van wil hebben.

Ik heb de camera nu ongeveer een maandje en kan je daarom best goed vertellen wat mijn bevingen tot nu toe zijn. Ten eerste is het echt super leuk om deze foto’s te maken. Je maakt nu niet honderd foto’s en kiest er een uit. Nee je maakt er een en hoopt dat die goed is gelukt. De foto’s die je hierboven ziet heb ik afgelopen maand gemaakt. Ik ligt er een paar uit.

Dit is een foto in Assen bij de vaart in het centrum. Ik vond het wel leuk om hiervan een foto te maken. De linkse foto is gelukt de rechter niet. Op de rechter had ik hem op het huisje staan. Er zitten 4 tekens op de lens. De lens kan je draaien. Die 4 tekens staan voor hoe groot je diafragma wil hebben. Een groot diafragma stel je in als je veel licht naar binnen wil hebben (bijvoorbeeld wanneer het donker is) en een klein diafragma stel je in als je weinig naar binnen wilt hebben (bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt). Het is een beetje spelen. De rechter foto had ik op het huisje staan. Dan komt er veel licht naar binnen. Bij de linker foto had ik de foto op een zonnetje staan. Dan komt er weinig licht naar binnen omdat er al veel licht buiten is. Zoals je ziet is de rechter foto ontzettend overbelicht.

Ook deze foto is een beetje mislukt. Maar oefening baart kunst zeggen ze toch? Een tip: de foto’s die je maakt zijn pas scherp als je vanaf ongeveer een meter je foto maakt. Dat wist ik dus niet. Op zich heeft het wel wat deze foto maar echt heel blij ben ik er niet mee.

Wat ook leuk is, is dat je er een speciaal tasje bij kan kopen. Ik heb deze gekocht bij de Hema. Je hebt hem ook nog in allemaal andere kleuren maar ik vond deze de leukste.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de foto’s wat duurder zijn dan normaal. In een pakje die je bij de Hema koopt zitten 20 stuks. Dit kost €15, wat neer komt op €0,75 per foto. Een prijzige hobby zeg maar.

Je kunt zoveel leuke kanten op met de polaroid camera! Ook kan je nog zoveel toevoegen. Wat dacht je van leuke accessoires  voor bij je camera. Wat dacht je van foto’s met verschillende soorten kaders. Hoe leuk! Of een speciaal fotoboekje om je foto’s in op te bergen. Wat ik zeker weet is dat ik hem deze zomer zeker wil gaan gebruiken. Ik wil nog zoveel leuke foto’s maken met deze camera. Echt weer heel anders dan digitale fotografie. Ik ben nog lang niet klaar met analoge fotografie. Het is helemaal terug van weg geweest!

Heb jij een instax camera?

Liefs,
Merel

3 comments on “Polaroid foto’s zijn weer helemaal terug van weggeweest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.