DSC02146

Er is een kleine stilte geweest op mijn blog deze week. Ten eerste omdat ik weer begonnen ben met school en toch wel eventjes moet wennen aan het weer naar school gaan. En ten tweede omdat ik een beetje grieperig ben geworden. Vandaag (zaterdag) gaat het alweer wat beter met me en schrijf ik daarom dit review voor jullie. Dus vandaar mijn afwezigheid deze week….

Toen ik laatst een bak zag staan met allemaal afgeprijsde nagellakken wist ik dat ik even in die bak moet gaan kijken, want je weet maar nooit wat er in zou kunnen liggen. Uiteindelijk ben ik met deze twee nagellakken naar buiten gelopen en vandaag review ik deze twee pareltjes voor jullie!

DSC02141DSC02137

Ik begin als eerst met Shooting star. Een nagellak die uit de collectie van de Crushed Cristals komt. Deze hebben een liquid sand finish waardoor je nagels je nagels voelen als zand. Ik heb al eerder een Crushed Cristals nagellak in mijn bezit, en daar kan je hier meer over lezen.

De nagellak zit in een rond nagellakpotje met een zwarte dop. Op het potje staat eeen grote zilveren C met met daaronder Crushed Crystal. Persoonlijk vind ik dit niet heel bijzonder zo’n nagellakpotje, maar goed dat kan aan mij liggen. In het nagellakpotje zit 10 ml aan nagellak, waar je dus een hele tijd mee vooruit kan. De potjes zitten tussen Essie en Rimmel in, want bij Essie zit er 13,5ml in een potje (wat ik best wel wat vind!) en bij Rimmel zit er 8ml in. Een mooie middenweg als je het mij vraagt.DSC02127DSC02120
Ik draag op de foto’s hierboven 2 laagjes nagellak.

Ik heb de nagellak aangebracht met een basecoat, en heb daarna twee laagjes aangebracht. De nagellak droogt binnen 2 minuten, waarna je na die twee minuten weer een nieuwe laag kan aanbrengen.

Wat mij opvalt is dat het kwastje niet helemaal goed is afgesneden waar door je soms nog wel is kan uitschieten. Ik heb er verder geen problemen mee gehad, maar dat viel mij nou eenmaal op. Het leukste van de hele nagellak vind ik dat die ‘zanderig’ opdroogt! De structuur van de nagellak voelt dan zo gek, alsof er inderdaad opgedroogd zand op je nagels ligt. Ik zit dan ook bijna de hele dag over mijn nagels heen te voelen om dat het zo raar aanvoelt ;). De houdbaarheid is ongeveer 2 dagen, want daarna begint die toch echt wel te chippen op verschillende plaatsen. Maar twee dagen is voor mij erg lang, dus ik ben er super blij mee!

 

 

 

DSC02132DSC02133

De volgende is 08 ‘Glitter Me If You Can’. Vroeger was ik helemaal gek van dit soort bronzen kleurtjes met glitters (met dank aan mijn moeder) maar nu ben ik die periode een beetje voorbij. Maar misschien wakkert hij weer aan na dat ik deze nagellak heb geprobeerd! De nagellak hoort bij de luxery lacquers, wat een Limited Edition collectie was van Catrice. Vandaar dat die ook in de uitverkoopbak lag! Normaal had ik voor deze nagellak 3,59 betaald maar ik heb hem nu voor €1 euro meegenomen. Als dat geen deal is!DSC02115DSC02118

Ik draag op de foto’s hierboven 2 laagjes nagellak.

Ik heb de nagellak net zoals bij ‘Shooting Star’ met een basecoat er onder aangebracht. Ik heb twee laagjes aangebracht omdat er op de verpakking staat dat het genoeg is om twee keer aan te brengen. Maar zoals je ziet dekt die niet in twee lagen. Als je hem dekkend wil hebben kan je denk ik het beste nog 2 laagjes aanbrengen.
In de nagellak zitten veel kleine maar ook grotere grovere glitters. Mijn koperen glitter nagellak verslaving is nu toch wat groter geworden dankzij dit pareltje. Deze nagellak heeft net zoals ‘Shooting Star’ maar een paar minuten om op te drogen.
Op de onderste foto is goed te zien dat hij dus tussen koper en oranje in zit. De houdbaarheid van deze nagellak is 1 á 2 dagen. Mijn nagels zijn wat dat betreft erg slap en chippen ook erg snel (zelfs met basecoat!). Maar hij is niet minder mooi daarom.

DSC02143

De twee nagellakjes verschillen enorm van elkaar, maar ik ben er niet minder blij om. Ze zijn allebei een goede toevoeging aan mijn verzameling en zal er in de toekomst zeker nog meer aparte aanschaffen. Persoonlijk is Shooting Star mijn favoriet met zijn zand structuur. Én omdat hij natuurlijk langer blijft zitten. Maar ‘Glitter Me If You Can’ is ook een leukerd, door zijn kleine en grovere glitters. Ja, allebei zijn ze erg leuk!

Ik weet niet of je ze nog in het Kruidvat kan kopen omdat ze bij mij in de afgeprijsde bak lagen. Ik zou als ik jou was zelf een kijkje nemen bij de dichtsbijzijnde Kruidvat om te kijken of ze nog aanwezig zijn.

Wat is jou favoriet van deze twee?

Liefs,
Merel

4 comments on “Review Catrice Nagellakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.