Ik had alweer een tijdje geleden bij Anna Nooshin op Youtube een pakketje van Clinique gewonnen. En dan was alweer een hele tijd geleden kan ik je zeggen. De producten gebruik ik nu al een tijdje en vond en het wel tijd worden om er een review van te schrijven. Vandaag laat ik je weten wat ik van deze producten van Clinique vind.

Clinique bestaat bekend om zijn 3 stappen plan. Tenminste daar ken ik het merk vooral van. Ze hebben vier verschillende pakketten voor verschillende huidtypes. Voor heel droog/droog, gecombineerd droog, vet en de hele vette huid. Ik heb zelf de set van type 3, de vette huid.

Stap 1: Reinig

Ten eerste was je je gezicht met de Liquid Facial Soap. Ik maak altijd eerst mijn gezicht nat en breng daarna een klein beetje face wash op mijn gezicht aan. En dat hoeft ook echt maar een drupje te zijn want hij schuimt genoeg. Na dat ik hem heb afgespoeld ruik ik lichtjes een menthol geur. Vind ik persoonlijk wel lekker fris ruiken. Na gebruik voelt mijn huid schoon aan en totaal niet trekkerig.

Stap 2: Exfolieer

De Clarifying Lotion is mijn minst favoriet van de drie. Hij ruikt ontzettend naar alcohol. Alsof je 70% alcohol op je gezicht wrijft. Nee, deze gebruik ik dan ook het liefst niet zo vaak. In de Clarifying Lotion zit saliczylzuur dat het bovenste laagje dode huidcellen weg haalt. Ik vind hem onder andere door de alcohol dus echt niet fijn en prikt ook een beetje wanneer je hem over je onzuiverheden haalt.

Stap 3: Hydrateer

Als laatste hydrateer je je huid met de Dramatically Different Moisturizing Gel. De besteller van Clinique. Ik vind de Gel fijn in gebruik. Het is vooral bedoelt om plekken in te smeren op je gezicht die extra hydratatie nodig hebben. Om daarna je dag of nachtcrème over heen te smeren. Zelf gebruik ik hem als dag- en nachtcrème. Daarvoor doet die goed zijn werk. Mijn huid voelt zacht aan. En vooral niet trekkerig. Ook trekt de gel heel snel in wanneer je hem over je gezicht uitsmeert.

 

Ik ben zeker wel te spreken over deze set van Clinique. Zelf vind ik de gel en de face wash het fijnst om te gebruiken De face wash gebruik ik het liefst onder de douche ’s ochtends. De gel gebruik ik het liefst ’s avonds voor het slapen gaan. Trekt snel in en laat totaal geen vettig laagje achter op mijn huid.

Of nou mijn onzuiverheden er minder van zijn geworden? Dat weet ik niet. Mijn puistjes en andere ongein komen in vlagen en het ligt er net aan hoe mijn hormoonspiegel is. Maar ik kan je wel vertellen dat ik het wel een hele fijne set vind om te gebruiken. Op de Clarifying Lotion na dan. Want die vind ik te heftig door de alcohol die er in zit.

De 3 stappen plan sets van Clinique zijn te koop bij de Douglas voor €31,57.

Ken jij het 3 stappen plan van Clinique al?

Liefs,
Merel

2 comments on “Review Clinique 3 Stappen Plan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.