DSC00277

Al een tijdje gebruik ik een nieuwe dag en nachtcrème. Namelijk de dag en nachtcrème van Etos huismerk. Hiervoor gebruikte ik de Tea Tree lijn van The Body Shop ik vond ze erg fijn maar ze waren helaas niet zuinig in gebruik. De dag en nachtcrème kosten per stuk 9 euro waar je ongeveer 2 maanden mee kon doen. In totaal was ik dus 18 euro kwijt als ik ze allebei wilde kopen. Dat vind niet goedkoop en was daarom op zoek naar een goedkopere en net zo goede dag en nacht crème. Ik ben daarom heel erg benieuwd of deze dag en nachtcrème van de Etos net zo goed bevallen als die van The Body Shop. Kijk je mee naar wat ik er van vind?

DSC00263DSC00264

De dag- en nachtcrème zitten in een doosje verstopt. De verpakking oogt simpel en typisch Etos. Op de bovenkant staat met een kleur aan gegeven wat in welke doosje zit. Wit is voor de nachtcrème en blauw is voor de dagcrème.

DSC00268DSC00270
Etos Dagcrème 

Wat de Etos dagcrème belooft:
– SPF 8
– hydrateert de huid
– Voedt de huid intensief

Wat Etos over de dagcrème zegt:
Deze hydraterende dagcrème met SF8 helpt de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. De verfijnde formule hydrateert en voedt de huid intensief voor een optimale vochtbalans. Etos Hydratherende Dagcrème helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. 

Gebruik
Breng Etos Hydratherende Dagcrème  ’s ochtends aan op een grondig gereinigd en verfrist gezicht. Om de hydratatie en de vochtbalans van je huid 24 uur per dag op peil te houden. gebruik je ’s avonds Etos Hydraterende Nachtcrème.

DSC00271DSC00279

De Etos Hydraterende Dagcrème zit een een potje met een witte deksel. Het is niet erg hygiënisch om in het potje met je handen in te zitten omdat je zo bacteriën in de crème gaan zitten. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee.

Een crème bestaat voor het over grote gedeelte uit water. Dit is staat dan ook op nummer 1 op de ingrediëntenlijst. De crème smeert makkelijk uit en voelt zacht aan. Na een paar minuten is de crème ingetrokken en kan ik mijn make-up op doen, wat ik meestal direct na mijn dagcrème op doe. Volgens mij is de dagcrème vrijwel geurloos wat apart is, want er zit wel parfum in.

Komt Etos zijn beloftes na?
De huid hydrateren en voeden doet die zeker. Ik heb sinds ik de crème gebruik geen last meer van droge plekjes rond mijn neus of rond mijn puistjes. Voor dat ik de dag en nachtcrème gebruikte had ik nog wel is last van droge plekjes rond mijn neus. Ze zijn nu als sneeuw voor de zon verdwenen! Van de SPF heb ik geen idee. Ik heb hem nog niet genoeg gebruikt in de zon. Er zit ook maar een heel laag SPF gehalte in. Ik vul dit zelf aan met een zonnebrand speciaal voor het gezicht.

DSC00274DSC00275

Etos Nachtcrème

Dit belooft Etos over de nachtcrème:
– Herstelt de huid
– Ondersteunt de natuurlijke vochtbalans
– Met vitamine E

Dit zegt Etos over de Hydraterende Nachtcrème:
Deze hydraterende nachtcrème ontspant je huid tijdens de slaap en bevordert zo het herstelproces. Etos Hydraterende Nachtcrème ondersteunt de natuurlijke vochtbalans waardoor je huid de volgende ochtend fris en zacht aanvoelt.

Gebruik
Breng Etos Hydraterende Nachtcrème ’s avonds aan op een grondig gereinigd en verfrist gezicht. Voor een optimale hydratatie gebruik je overdag Etos Hydraterende Dagcrème.

DSC00273DSC00277

De Etos Hydraterende Nachtcrème zit net zoals de dagcrème in een potje met een grijze deksel. De nachtcrème voelt wat steviger aan dan de dagcrème. Ik denk dat dit komt omdat er meer parabenen en siliconen in de nachtcrème zitten. De nachtcrème voelt anders aan dan de nachtcrème op het gezicht. Het voelt iets frisser en minder zwaar dan de dagcrème. De nachtcrème heeft een heerlijke geur die naar Zwitsal ruikt.

Komt Etos zijn beloftes na bij de Nachtcrème?
Mijn huid voelt zachter aan als ik ’s ochtends wakker wordt dan daarvoor. Ik vind het erg fijn om zo wakker te worden! Ik heb niet het gevoel dat de nachtcrème nou zo veel toevoegt bij mijn dagelijkse verzorging. Maar ik gebruik hem tot nu toe braaf elke dag, dit komt ook omdat ik de geur ontzettend lekker vind ruiken. 🙂

DSC00270

En nu mijn uiteindelijke conclusie. Tja, het voegt niet bijzonder veel toe. Mijn huid is op dit moment trouwens verbazend rustig qua puistjes. Ik weet niet of dit perse door de nacht- en dagcrème komt maar ze zullen zeker een rol mee spelen bij hoe mijn huid nu is. Ik denk niet dat ik ze opnieuw zou kopen, omdat ze mijn huid soms toch net iets te vet maken. Nu ga ik dus verder naar mijn zoektocht voor een vervanging van mijn geliefde The body Shop Tea Tree dag en nacht spul. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van mijn zoektocht!

Gebruik jij dag/nachtcreme? En zo ja, van welk merk?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.