DSC00292

Ik dacht in het begin toen ik make-up net ontdekt had dat kwasten onzin waren. Want je kan het toch net zo goed met je vingers aanbrengen die oogschaduw? Nou nee dus, ben ik wel achter. Met een goede blendingskwast, een handig schuin afgesneden kwastje en met een grote oogschaduw kwast kan je die make-up nog makkelijker en nog mooier aanbrengen. Ik heb intussen al een paar oogschaduwkwasten in mijn bezit maar vond dit toch nog niet genoeg. Toen er in bloggersland een tijdje geleden rond ging dat je bij de DA een starterskit van Ecotools kon kopen voor 10 euro ging mijn hart toch wel even wat sneller kloppen. Want een kwastenset voor 10 euro is hartstikke goedkoop en dan van een merk waarvan ze zeggen dat het goed van kwaliteit is, dan moet het toch wel goed zitten? Ik ben gelijk de dag dat ze in de winkels lagen naar de DA gegaan, want ik vond dat ik ze moest hebben. En met succes. Vandaag review ik ze in dit artikel, benieuwd? Lees dan vooral mee!

DSC00296

De kwasten zitten in een tasje, wat handig is om je kwasten in te doen als je op reis gaat. Zo blijven ze namelijk mooi en goed in staat. In het tasje zitten 4 kwasten en een kammetje. Een blush, oogschaduw, concealer, eyeliner/wenkbrauw en een kammetje om je wenkbrauwen en je wimpers in model te kammen. Mijn eerste indruk is dat ik ze er clean en strak uit vind zien, mooi hoor! Ik vind zelf wel dat de blush kwast er groot is voor zijn doen.

DSC00302  DSC00303

 

Wenkbrauw en wimper kam.
Ik neem aan dat groomer, kammetje betekent. Want op internet kon ik geen goede vertaling vinden. Maar goed. Nu even over het kammetje, of kammetjes kan ik wel zeggen. De wimper kam die aan de linker kant op de foto zit, doet gewoon goed zijn werk als ik hem gebruik. Ik gebruik hem zelf wanneer ik wimpers heb die aan elkaar zitten of als ik klontjes heb in mijn wimpers van de mascara.
De wenkbrauwkam doet ook goed zijn werk. Deze gebruik ik voor dat ik mijn wimpers invul of als ik mijn wenkbrauwen aan het epileren ben. De haartjes zijn stug waardoor ik goed de haren van mijn wenkbrauwen door kan kammen.

DSC00304DSC00305

De eyeliner/wenkbrauw kwast.
Ik gebruik deze het liefst om mijn wenkbrauwen mee op te vullen. Want de haren zijn voor mijn doen een beetje te lang om hier mee mijn eyeliner te doen. Er zitten vele haren in de kwast waardoor ik goed mijn wenkbrauwen mee op kan vullen.

DSC00306DSC00308

De concealer kwast
Ik gebruik de concealer kwast vrij weinig. Omdat ik het handiger vind om mijn concealer met mijn vingers aan te brengen dan met zo’n kwast. Het neemt vind ik ook meer tijd in beslag als je zo’n kwast gebruikt. Misschien kan deze kwast nog wel is goed van pas komen als een oogschaduw kwast. Want hij is wel ontzettend zacht!

DSC00309DSC00313

De oogschaduw kwast
De ena laaste kwast alweer! Deze kwast gebruik ik zelf ook vrij weinig. Ik vind te persoonlijk de haren veel te lang van de kwast. Hij is daardoor wat onhandig om te gebruiken als oogschaduwkwast. Nee, dit is net zo als de concealer kwast niet een favoriet van mij. DSC00310 DSC00311

De blush kwast vind ik zelf wat te groot voor een blush kwast. Ik gebruik deze dan ook het liefst als bronzer, en daarvoor is het een prima kwast. Je moet natuurlijk wel even de overige bronzer poeder even afkloppen, anders brengt die wat streperig aan. Voor de rest is het echt een hele fijne en zachte kwast! DSC00314

 

De kwasten staan nu mooi bij mij in deze leuke mok. Over de meeste kwasten ben ik tevreden. Vooral over de wenkbrauw/eyeliner kwast en de blush kwast doen het erg goed vind ik. Het is een prima kitje om mee te beginnen dacht ik.

De Ecotools kwastenkit is te koop bij de DA en kost €19,95 per kit. 

Gebruik jij kwasten? En van welk merk heb jij je kwasten? 

Liefs,
Merel

 

 

1 comment on “Review Eco Tools Kwasten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.