Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de maskertjes. Ik ben vooral iemand die het vergeet op te doen. En die er dan achter komt dat ze nog van alles heeft liggen een half jaar later. Daar moest verandering in komen dacht ik! En zo geschiedde. Want nu probeer ik ongeveer 1x in de week á 2 week een maskertje op te doen. En dat bevalt prima! Vandaag review ik het hydrabomb sheet masker van Garnier. Een masker die best bekend is in het blog wereldje. Dat ik hem ook maar moest testen!

Het Hydrabomb masker in een sheet mask. Wat betekent dat je hem een keer kan aanbrengen op je huid. In het sheet mask zit het serum van het masker verwerkt. Garnier belooft dat je huid een intensief bevochtigd wordt. En dit masker is dan ook voor de wat vochtarme huid. Mijn huid is vooral aan de zijkanten van mijn gezicht (bij mijn wangen) wat vochtarm. Voor de rest van mijn huid heb ik een redelijke vette huid.

Op de achterkant staan heel duidelijk de instructies aangegeven. En zelfs als je geen Duits kan, kan je ook via de plaatjes kijken hoe je het masker op je gezicht aan moet brengen. Er zit een blauwe beschermlaag op het masker, die haal je er af wanneer je het masker op je gezicht aan brengt. Daarna laat je het masker 15 minuten zitten en wanneer je het masker er af haalt masseer je de restanten van het serum nog even in je huid zodat het serum van het masker nog even extra wordt opgenomen.

De ingrediënten van het masker

Garnier belooft dat er hylaruronzuur en granaatappel in het masker aanwezig zijn. Deze twee kom ik pas ergens aan het eind van de lijst tegen. Dat betekent dat ze er wel inzitten. Maar dat ze maar in een kleine hoeveelheid aanwezig zijn ten opzichte van de ingrediënten die daar boven staan. Een van de ingrediënten die wel volop aanwezig is is propylene glycol, een synthetische organische alcohol dat water absorbeert. Het is een goedkoop alternatief en wordt dan ook veel in cosmetica en verzorgingsproducten gebruikt. Het wordt vooral gebruikt als bevochtigingsmiddel om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Glycerine staat om de eigenschap bekend om vochtverlies te voorkomen en te hydrateren.

En nu mijn mening over dit masker! Ik vond hem zelf erg fris en lekker ruiken. Dat ten eerste. Ook was hij goed doordrenkt met het serum. Heel fijn! Toen ik het masker aanbracht moest ik wel even puzzelen hoe ik hem het beste op mijn gezicht kon plaatsen. Want het is namelijk zo’n standaard maat. Dit was uiteindelijk het resultaat ervan. Na 15 minuten heb ik het masker van mijn gezicht gehaald. En het serum nog even op mijn gezicht ingemasseerd. Wat mij na het masker ontzettend opviel is dat het serum enorm plakte na dat ik het masker er af had gehaald. Ik ben zelf nog even onder de douche geweest om het plakspul van mijn gezicht te halen. Daarna was mijn huid wel enorm glad en had het voor mijn gevoel zeker een hydratatieboost gekregen.

Al met al ben ik wel tevreden over dit masker. Het enige wat ik erg vervelend vond is dat het zo plakte na dat ik het serum had ingemasseerd. Ik zou hem zo nog een keer kopen, alleen dan wel in Duitsland. Want daar is die voor veel minder te koop!

Het Hydrabomb masker van Garnier is onder andere te koop bij Kruidvat voor €2,99.  

Wat vind jij fijne sheet maskers?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Review Garnier Hydrabomb Sheet Masker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.