DSC06211

Kiko is voor mij een onbekend merk. Mijn beste vriendinnetje had ooit een keer toen ze op vakantie was in Italië een Kiko nagellakje meegenomen voor zich zelf. Een super mooie mint groene kleur. Omdat het eerst ook niet in Nederland te koop was, had ik er ook nooit moeite voor gedaan om met dit merk in contact te komen.

Sinds kort zijn er filialen in Amstelveen en in Amsterdam geopend waardoor ik nu wel sneller wat kan gaan kopen van Kiko. Oke, het ligt alsnog 2 uur van mij vandaan maar het is een begin! Ik was laatst in Amsterdam en wist dat er nog maar kort het filiaal open is op het station. Ik wilde er wel even neuzen, en kwam met een prachtig oogschaduwpalette en een nieuwe lipstick naar buiten. Het oogschaduwpalette review ik vandaag!

DSC06212

Het palette zit verpakt in een aparte zwarte verpakking. Het doet mij een beetje aan MAC denken die ook altijd gebruikt maak van matte zwarte verpakkingen. Ik vind het persoonlijk een beetje onnodig om alles maar apart te verpakken. Want het kost alleen maar heel veel karton om dat allemaal te verpakken. Maar goed het staat dan wel weer heel chique.

Kiko is een Italiaans merk. De prijzen die je voor Kiko betaald kan je een beetje vergelijken met een drogisterij merk zoals Rimmel. Dit palette kost €9,70 en in het palette zitten vier kleuren. Dat komt neer op €2,40 per oogschaduw. Ik vind dat persoonlijk voor een palette nog wel redelijk prijzig! Voor dit palette heb ik het er wel voor over, omdat ik er zulke goede verhalen over heb gelezen. Kiko staat ook bekend om een kwalitatief goed merk.

DSC06213 DSC06215

Wanneer je het oogschaduwpalette uit de verpakking haalt komt je er een zwart mat doosje je tegemoet. Het is gemaakt van plastic en voelt stevig aan.

 

Over naar de kleuren! Er zitten 4 warme cranberry kleuren in. Ze neigen een beetje naar een roos paarse kleur. De highlighter links onderin is koel roze, wat ik zelf erg mooi vind! Geen van allen heeft een matte finish, en hebben dus allemaal een glittertje in zich. Maakt voor mij niet uit, want ik ben daar juist dol op! Wanneer je op zoek bent naar matte oogschaduws kan je beter op zoek gaan naar een ander palette.  DSC06226

 

Over naar de swatches, en wat zijn ze mooi! Ik heb ze geswatchst van beneden naar boven. De highlighter is zoals ik al zei een koele kleur. De rest van de oogschaduws zijn warm qua kleur. De highlighter is ook het minst gepigmenteerd van de vier maar zeker niet minder mooi. Ik ben vooral heel erg blij met de laatste kleur wat een echte cranberry kleur is. Je kan de kleuren zowel nat als droog gebruiken.

DSC06255

DSC06249 DSC06264

Ik heb met de oogschaduws een warme ooglook gemaakt. Op dit moment wel iets te warm voor de tijd van het jaar. Ik gebruik op dit moment ook nauwelijks oogschaduw omdat het weer daar gewoon op dit moment echt te warm er voor is. Eerder ga ik nu enkel voor wat mascara en soms een eyeliner. Wanneer het najaar komt ga ik hem wel meer gebruiken want daar is die op dat moment wel perfect voor.

DSC06222

 

Ik vind het een pracht palette met echt hele mooie kleuren. Als ik de kleuren gebruik heb ik geen last van fall-out. De oogschaduws zijn wel een beetje korrelig, maar dat zie je vaker bij baked oogschaduws. Als je nog op zoek bent naar een warm palette met cranberry kleuren ben je bij Kiko zeker weten op het juiste adres. Ik ga hier zeker de komende herfst en winter heel veel plezier van hebben!

Het oogschaduw palette is te koop in Amstelveen of Amsterdam in Nederland. In Amstelveen in het winkelcentrum van Amstelveen. In Amsterdam is Kiko te koop op het nieuwe gedeelte van het Centraal station. Het oogschaduwpalette kost €9,70. 

Welke producten van Kiko heb jij in je stash?

Liefs,
Merel

 

3 comments on “Review Kiko Fever Eyeshadow Palette in 101”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.