DSC06197

Ook al wil ik er echt niet aan geloven, de herfst komt er weer aan! Ik ga de zwoele zomeravonden zeker missen, net zo als zonder jas naar buiten lopen. Maar ja we kunnen nu wel weer warme chocolademelk gaan drinken. Dat is dan wel weer een pluspunt. Bij herfstig weer hoort ook de herfst kleuren weer op de lippen terug te komen. Zoals bordeauxrood en andere warme tinten. Vandaag laat ik je een echte herfstkleur zien voor op de lippen van het merk Kiko.

DSC06198

Ik heb al een oogschaduwpalette gereviewd van Kiko die kan je hier terug lezen. Over dat palette was ik erg tevreden. Ik heb zelf nog nooit lipsticks geprobeerd van Kiko en dit leek mij de perfecte kans om dat is een keer te doen. Ik heb zelf gekozen voor kleur 909 Cherry Red. Wat dus een kersenrode kleur zou moeten zijn. Naast deze kleur verkoopt Kiko nog 23 andere kleuren Smart Lipsticks.

Dit zegt Kiko Over de Smart Lipstick:

Rijke en voedende lippenstift. Volle kleur en absoluut comfort.

Een volle, voedende textuur die makkelijk en goed wordt aangebracht en superzacht is. De lippenstift voelt heerlijk aan en heeft een zachte consistentie, waardoor hij prettig aan te brengen is en daarna een comfortabel gevoel geeft. Dankzij de grote druppelvormige punt wordt de kleur makkelijk aangebracht en blijft onmiddellijk goed op de lippen zitten, die nauwkeurig worden gedefinieerd. De intensiteit van de regelbare kleur geeft een goede controle over de finish en geeft onmiddellijk veel kleur af, die lang blijft zitten.

In de formule maakt de combinatie van geavanceerde grondstoffen de textuur comfortabel, glad en verzachtend, de sterk glanzende polymeren geven een puur en glanzend effect, terwijl het delicate vanille-aroma het gebruik veraangenaamt.

Het design heeft eenvoudige en elegante kleuren en lijnen. De ergonomische vorm van de dop, met de holle bovenkant, zorgt ervoor dat de lippenstift makkelijker kan worden gesloten.

DSC06199

Zoals Kiko al zegt is het design van de lipstick eenvoudig. Zwart mat met het Kiko Logo op de onderkant van de huls. Zwart Mat vind ik niet altijd even handig met vingervlekken enzo maar goed het heeft ook wel weer wat.

DSC06205

DSC06210

En dan nu over naar de kleur! Hij is donker rood. Maar niet zo donker als bordeaux. Kersenrood is wat dat betreft wel de goede benaming van Kiko. De finish is glanzend. Ook al draag ik nu wat meer en vaker matte lipsticks vind ik dit een goede toevoeging aan mijn stash. De kleur is in het echt wat donkerder dan op de foto’s die je hierboven en onder ziet. Op de foto’s lijkt die namelijk wat lichter maar in het echt is ‘ie zeker weten donkerder!

DSC07003

DSC07007

Maar zoals je ziet vergt het wat oefening in aanbrengen. Hij voelt heel zacht aan, bijna als een lippenbalsem. Wanneer je hem aanbrengt moet je minstens twee tot drie lagen aanbrengen voor dat die helemaal dekt. En door de vele lagen blijft hij bij mij dan ook niet heel lang zitten. Een uur of 2 houd die hooguit vol. En na wat te eten of te drinken moet ik hem zeker weer bijwerken. Op zich vind ik dat geen probleem maar toch, je verwacht dat een lipstick minstens een uur of 3-4 op blijft zitten.

 

DSC06200

De kleur vind ik geweldig! Perfect voor de herfst en zeker ook voor de winter. Mooi kersenrood met een glans. Hij doet me een beetje denken aan Sneeuwwitje.  Die heeft volgens mij ook altijd zo’n soort kleur lippenstift op. Maar helaas is de dekking en de houdbaarheid van de lipstick wat minder. Ach je kan niet alles in het leven hebben helaas!

Je kan de Smart Lipsticks van Kiko kopen bij de Kiko Filialen in onder andere Amsterdam in station Centraal en Amstelveen voor €3,90. 

Heb jij een lipstick van Kiko? 

Liefs,
Merel 

 

1 comment on “Review Kiko Smart Lipstick in 909 Cherry Red”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge