DSC08224

Ik moet je zeggen, vroeger toen ik nog een kleine puber was, was ik te eigenwijs om kwasten te gebruiken. Ik vond ze te duur en onnodig. Maar daar kom ik op terug. Want kwasten zijn wél nodig en duur inderdaad. Maar een goede investering kan je voor het leven bij je hebben. Dus, zo geschiedde. Ik heb al heel wat kwasten in mijn bezit (ik begon met de kwasten van Hema, en met de kwasten die ik kreeg van mijn moeder) en ben het nu langzaam maar zeker aan het uitbreiden. Zo vond ik dat het tijd was om een kwast aan te schaffen voor highlighter en kocht ik een set oogschaduwkwasten van het welbekende kwastenmerk Real Technique.

DSC08240

Zoals ik al zei, kwasten daar moet je echt in investeren. Tenminste dat vind ik. Daarom probeer ik als ik er geld voor over heb ook de wat duurdere prijsklasse qua kwastenmerk te kopen. Niet dat de goedkopere niet goed zijn, maar je merkt toch wel verschil in kwaliteit. Zo heb ik dit keer een kwastenset gekocht van Real Technique, maar de highlighter kwast komt bijvoorbeeld van het huismerk van de DM. Die laatste hoef ik namelijk niet perse in een set te kopen vind ik, en het is ook maar wat uitproberen of het wel of niet bevalt.

DSC08225 DSC08227

De Highlighter kwast

Wanneer ik een highlighter gebruik, gebruik ik altijd mijn vingers om het aan te brengen. Makkelijk gedaan en het effect is meestal gewenst. Maar ze zeggen dat als je het met een kwast aan brengt het net zo mooi wordt. Dat wilde ik wel proberen. Ik kan je zeggen dat ik poeder highlighters er zeker mooier door vind aangebracht met kwast dan zonder. Het is nog net wat natuurlijker en je ziet de strepen (die ik nog wel is had als ik het met mijn hand aanbracht) niet meer. Het is even oefenen hoe je zo’n waaier moet gebruiken maar echt, het resultaat mag er zeker weten!

DSC08231

DSC08239

Real Techniqeus Starter Kit

De set oogschaduw kwasten is heel divers. Er zit een kwast in voor je arcadeboog, een voor het gehele ooglid, een kwast om accenten mee aan te brengen (bijvoorbeeld op je waterlijn), een liner kwast (voor je eyeliner) en een wenkbrauwkwastje. DSC08237

Deluxe Crease Brush

Hij is lekker dik en brengt heel fijn in de arcadeboog aan. Je kunt hem zowel gebruiken om kleur aan te brengen in je arcadeboog als dat je wat oogschaduws creast. Het is wel even wennen als je zo’n dikke kwast op je ogen houd. Maar fijn is die zeker!

DSC08236

Base Shadow Brush

Een platte kwast om bijvoorbeeld oogschaduw aan te brengen op je ooglid. Brengt precies aan en er blijft ook genoeg oogschaduw op deze kwast zitten. Ik vind hem heel fijn in gebruik en gebruik hem het liefst dagelijks als ik mijn make-up doe.

DSC08235

Accent Brush

Deze gebruik ik af en toe als ik nog net wat meer kleur wil toevoegen aan de onderkant of bovenkant van mijn ogen. Hij is ook heel geschikt om te gebruiken als highlighter kwast voor op je wenkbrauwbot en je binnenste ooghoek. Daar denk ik nu pas aan terwijl ik dit artikel haha.

DSC08234

Liner Brush

Gebruik ik helaas niet, ik gebruik zelf altijd al een eyeliner van Catrice. Dus dit kwastje is een beetje overbodig voor mij.

DSC08233

Brow Brush

Ik gebruik al een aantal jaar het wenkbrauwkwastje van Ecotools waar door dit kwastje ook een beetje overbodig wordt. Ik heb hem daarom ook nog niet gebruikt en kan je niet zeggen wat ik er over vind. Ik vind de haren wel compact en zacht aanvoelen.

DSC08230

Dat waren dan voor nu mijn nieuwe kwasten. Maar er staan nog een aantal kwasten op mijn lijstje om te kopen. Zoals de Bold Metal Brushes van Real Techniques en wie weet een set van Zoeva. Die vind ik ook erg mooi eruit zien.

De oogschaduwkwasten set van Real Techniques is voor €25,99 te koop bij Boozyshop. De Highlighter kwast is te koop voor €3,99 bij de DM in Duistland.

Wat is jou favoriete kwastenmerk?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.