DSC05090

Ik heb denk ik al honderden middeltjes geprobeerd tegen mijn acne. Van antibiotica tot maskers en van foam face washes tot creme’s. Het zou allemaal zo goed werken tegen acne. Maar bij mij deed het geen drol. Soms werd mijn acne juist erger van de producten die ik had gebruikt. Een aantal week geleden ben ik naar de Lush gegaan met het idee dat ze hier toch wel wat moesten hebben om mijn acne tegen te gaan. Zo ben ik begonnen met het gebruiken van Herbalism wat ik nu een aantal week al intensief gebruik. Benieuwd naar mijn review over deze reiniger?

DSC05091

Lush is een natuurlijke winkel. Bijna alles van wat ze maken en verkopen is op basis van natuurlijke ingrediënten. Wat fijn is. Want zo weet je zeker dat je geen rare troep op je gezicht of in je haren smeert.

Herbalism is een speciale reiniger voor de wat vettere acne huid. Ik heb een combinatie huid van normaal en vet maar door de medewerkster van Lush werd dit mij aangeraden.

De verpakkingen van Lush vind ik altijd heel erg mooi. Echt helemaal Lush. Herbalism zit zoals alle andere reinigers in een potje met witte krijtachtige letters.

Trouwens, als je 5 potten van Lush hebt opgemaakt (grootte maakt niet uit) kan je gratis een vers masker ophalen bij één van de Lush winkels. Zo draag je een steuntje bij aan het milieu en krijg je daar ook weer een beloning voor. Dat noem je nou is een win-win situatie!

Dit is wat Lush over de reiniger zegt:

Herbalism is een magische reiniger. Gebruik dit dagelijks en je huid ziet er beter uit. Vol Chinese klei, gemalen amandeltjes, rozemarijn, brandnetel en kamille. Kalmerend, ontgiftend en zuiverend. Alles wat je nodig hebt om je vette huid onder controle te houden. Daarnaast graag twee liter water per dag drinken, veel fruit en groenten eten, lekker joggen af en toe, niet roken en je ziet er helemaal fantastisch uit.

Herbalism is ook een fantastische reiniger voor je lichaam!

DSC05084

Wanneer je de pot opendoet komt er een groenige klei te voor schijn. Ik moet zeggen dat ik het in het begin best wennen vond om dit op je gezicht te smeren. Het is niets iets vloeibaars wat je zo op je gezicht smeert en afspoelt.

DSC05092

Wanneer je het gaat gebruiken pak je een klein beetje van de klei, zo iets zoals hierboven. Je hoeft helemaal niet veel te pakken, want later meng je het met een paar druppels water waar door het een papje wordt. Herbalism is ontzettend zuinig in gebruik door dat je zo weinig steeds hoeft te gebruiken. Ik heb hem nu al een maand in gebruik en ben nog niet eens over de helft van het potje.

DSC05093

Wanneer je het hebt gemengd met een beetje water, komt het er zo uit te zien. Een soort papje met allemaal korrels. Wanneer je dit op je gezicht en brengt en licht wrijft reiniger je en scrub je je gezicht. Ook dat voelt in het begin raar, maar echt je went er zo aan! Na een week is het niet meer dan normaal om zo’n reiniger op je gezicht te smeren.

Ik vind het fijn in gebruik. Je pakt even wat, mengt het, brengt het aan, en spoelt het af. Snel en makkelijk in gebruik en het voelt echt alsof je gezicht schoon wordt na dat je het hebt gebruikt.

Het enige nadeel dat ik kan ontdekken is dat het maar 3 maanden houdbaar is. Dat is jammer, want je doet er naar mijn idee veel langer mee dan 3 maanden als je steeds kleine beetjes gebruikt.

Of ik het idee heb dat mijn huid nou zo veel is verbeterd door Herbalism? Ja! Eerlijk gezegd wel. Ik merk echt dat mijn huid veel rustiger oogt en kan zeggen dat mijn acne ook erg goed is verbeterd. Ik heb Herbalism ook in combinatie met antibiotica pillen gebruikt. Dus waarschijnlijk heeft de combinatie goed uitgepakt.

Vanaf vandaag ga ik over op een lotion van Antibiotica omdat ik de pillen niet mag gebruiken in combinatie met het mooie weer. Ik ben benieuwd of de lotion samen met Herbalism voor nog beter resultaat zal geven. Maar dat horen jullie uiteraard!


DSC05083

Al met al ben ik erg tevreden over Herbalism. Bij deze reiniger heb ik tenminste echt het gevoel dat het iets voor mijn huid doet. Hij laat bij mijn huid een schoon en reinigend gevoel achter wanneer ik hem heb gebruikt. Hij heeft mijn huid echt laten opknappen en mijn acne zeker weten goed aangepakt!

Hij ruikt wel een beetje zuur, maar volgens mij hoort dit gewoon bij de reiniger want hij is nog niet over zijn houdbaarheidsdatum heen. Het enige nadeel dat ik kon ontdekken is dat hij niet lang houdbaar is. Wanneer hij op is zal ik zeker naar de lush om hem opnieuw te kopen, want fijn is die zeker!

Heb jij wel eens een reiniger van Lush geprobeerd?

Liefs,
Merel 

 

2 comments on “Review Lush Herbalism”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.