dsc09636

Ik heb er al genoeg over geschreven. Ik bedoel dan over mijn reis van afgelopen zomer. Ik mocht toen mezelf verwennen met wat spullen van de Sephora. Want soms mag dat toch? Ik had toen het Pro Sculpting Palette van Make Up For Ever meegenomen. Zelf kende ik het merk nog niet, en vond dat dit een moi product was om het merk eens te proberen. Hij heeft helaas 2 maanden ongebruikt in mijn kast gelegen. Waarom? Omdat ik er eerst foto’s van wilde maken bij goed daglicht. Wat een struggles he haha. Daarnaast wilde ik hem ook goed testen want voor 40(!) euro verwacht ik wel wat van een contour palette. Dat is gelukkig gelukt. De foto’s zijn gemaakt en de test is volbracht. Vandaag vertel ik je wat ik van het palette vind.

dsc09637

Dit is mijn eerste kennismaking met dit merk zoals ik al in de intro zei. Make Up For Ever wordt dan ook alleen verkocht bij Sephora. Make Up For Ever verkoopt heel veel soorten make-up. Zelfs voor speciaale make-up voor FX! Het is wel een prijzig merk. Wat ik onder high-end vind vallen. Het is daarom ook niet perse iets wat ik snel zou aanschaffen als student. Toen ik in de Sephora was wilde ik toch wel wat proberen van dit merk. Want ik had genoeg gespaard afgelopen zomer en vond dat dit een prima cadeau was voor dat harde werken. Ik kwam terecht bij dit contouring palette. Contouring is tegenwoordig ook helemaal hip en happening. Dus waarom niet?

Make Up For Ever verkoopt het Pro> Sculpting palette 4-in-1 Face countouring palette in vier verschillende kleuren. 20 Light, 30 Medium, 40 Tan en 50 Dark. Zelf heb ik 30 Medium. Zelf vind ik het wel heel tof dat dit merk zich ook richt op vrouwen die een getinte huid hebben. Er zijn jammer genoeg niet super veel merken die zich daarop richten.

De verpakking oogt vrij simpel. Het heeft ergens wel wat van M.A.C. weg. In de verpakking van het contour palette zijn aanwezig het palette en een gebruiksaanwijzing hoe je het palette op zijn best kan gebruiken.

Wat Make Up For Ever over het Pro Sculpting Palette 4-in-1 Face Contouring Palette

Pro Sculpting Palette features everything you need to contour and transform your face. You can easily highlight, contour, shimmerand colour, for a perfectly sculpted look. These long-lasting, ultra-blendable shades create a flawless, even finish and effortless contour.

Included are Pro step-by-step guidelines so you can sculpt like an expert.

dsc09638

dsc09639

dsc09640

In de gebruiksaanwijzing staat precies hoe je welk gezicht het beste kan shapen. Er staan allemaal verschillende soorten gezichten in. Daardoor kan je precies na gaan welk gezicht het beste bij jou past. Ik heb zelf een rond gezicht. Ik moet je zeggen dat dit in werkelijk best moeilijk is om hetzelfde te krijgen als op het plaatje. Heel veel oefenen is de key hiervoor.

dsc09642

dsc09646

dsc09672

Het palette voelt zelf vrij goedkoop aan. De doosjes die er in zitten kunnen er ook vrij gemakkelijk uitvallen. Let dus goed op of ze goed in de verpakking zitten. In het palette is een concealer, contourkleur, highlighter en een blush aanwezig. Het zijn allemaal kleuren die op basis zijn van een creme. Dat vind ik wel wel even wennen persoonlijk. Ik ben normaal gesproken meer van de poeders voor highlighters, bronzer en blush.

dsc09674

Ze voelen onwijs creamy wanneer je ze aanbrengt. Totaal niet stroef. Eerder als een lippenbalsem die je uit een verpakking haalt. Echt super fijn! De creme’s zijn onwijs gepigmenteerd. Vooral de contourkleur is onwijs goed! De highlighter heeft een warme ondertoon. Die draag ik zelf ook het liefst dus dat komt mooi uit.

dsc09681 dsc09682

Zonder iets

dsc09695dsc09727

Ik heb hier de highlighter en de contourkleur gebruikt. Het resultaat vind ik erg mooi! Je kan de contourkleur prima opbouwen om hem wat intenser te laten lijken op je gezicht. Ik vind dat zelf niet zo mooi. Ik ga liever voor natuurlijk maar dat je wel ziet dat er wat op zit. Het contouren zelf duurt wel wat langer dan ik het normaal zou doen. Het is een best precies klusje. Je moet het goed uitblenden want anders heb je nog hier en daar bruine vlekken op je gezicht. Niet heel charmant. Ik gebruik het daarom ook wanneer ik wat meer tijd heb voor mijn make-up routine.

dsc09759dsc09767dsc09760

Hier nog wat duidelijker. Ik draag het liefst zo natuurlijk mogelijk. Doordat ik maar een klein beetje gebruik van de contourkleur gaat deze super lang mee. Ik gebruik het liefst de Pointed Foundation Brush van Real Techniques hier voor. De kwast loopt in een punt waardoor je heel precies de donkere kleur kan aanbrengen.

dsc09748

Hoewel dit een best prijzig contourpalette is (€40,95) vind ik hem wel heel erg prettig in gebruik! Voor de wat uitgebreidere make-up routine vind ik hem al helemaal fijn. Want dat contouren is een precies klusje wat je met voldoende tijd moet uitvoeren. Dat de producten op creme basis zijn moest ik in het begin erg aan wennen. Ik heb hem nu ongeveer 2 weken in gebruik en moet zeggen dat ik er nu heel erg aan gewend ben. Het is net even anders dan dat je een poeder op doet. De blush die er in zit is zelfs een multifuntioneel product. Naast dat je hem kan gebruiken op je wangen zou je hem ook kunnen gebruiken op je lippen. Ik heb het zelf nog niet op mijn lippen gebruikt maar heb in verschillende reviews gelezen dat dat prima kan. Het was een beste rib van mijn lijf maar elke keer dat ik hem gebruik ben ik er heel er blij mee. Echt een verrijking voor mijn stash!

De Make Up For Ever Pro Sculpting Palette 30 Medium kan je kopen bij de Sephora voor €40,95. 

Heb jij een product van Make Up For Ever?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.