Zoals je misschien wel weet ben ik dol op body butters. Het liefst smeer ik die na dat ik onder de douche ben geweest op. Zo kan het prima intrekken en heb ik geen last van een droge huid. Vandaag laat ik je iets heel anders zien dan een body butter. namelijk een body-olie van Nuxe. Dé body-olie onder body-olie’s zeggen ze. Ik was benieuwd naar dit flesje en nam er een mee uit Parijs vorig jaar. Nu pas heb ik er tijd voor gehad om hem uitgebreid te testen. Vandaag geef ik mijn oordeel erover. Is ‘ie net zo fijn als wat ze zeggen?

De Nuxe Huile Prodigieuse Olie staat op nummer 1 in de Franse apotheken. Het voedt, herstelt en verzacht zowel je haar als je huid. Het is een droge olie wat wil zeggen dat het geen vettig laagje achter laat en snel in de huid trekt. Precies wat ik in een olie voor het lichaam zoek! Ik ben zelf eigenlijk totaal niet van de olie’s. Ik vind het meestal maar onpraktisch werken en het meest vervelende vind ik het vettige laagje wat sommige achter laten. Daarom gebruik ik liever een body butter of een spray zoals die van Vaseline. Die laten bij mij geen vettig laagje achter.

De olie voelt ontzettend zacht aan wanneer je hem op de huid aanbrengt. Hij trekt snel in en ruikt heerlijk! Licht, bloemig. Je zou het zo als een parfum kunnen dragen. De geur vervliegt wel na een tijdje. Wat ik trouwens niet erg vind, zo kan ik ook weer mijn eigen parfums op doen. Vooral wanneer ik mijn benen heb gescheerd vind ik het ontzettend fijn om dit spul te gebruiken. Het maakt mijn benen zacht en helpt ze weer te herstellen na zo’n scheerbeurt. Na het douchen gebruik ik deze olie het liefst. Vooral wanneer ik douche voor het slapen gaan. Je hebt ook maar een heel klein beetje nodig van de olie om bijvoorbeeld je benen in te smeren. Het is daardoor zeer duurzaam in gebruik en je doet er dan ook wel een tijdje mee voordat ‘ie echt op is.

Ik snap helemaal waarom mensen fan zijn van Nuxe Huile Prodigieuse. Het is een ontzettende fijne olie voor de huid. Voor mijn haar en gezicht gebruik ik liever andere olie’s. En heb hem daarom ook niet getest op mijn haar en gezicht. Maar voor mijn lichaam is hij echt ontzettend fijn. Ik merk echt dat mijn huid zachter is wanneer ik deze olie heb gebruik.

Ik kocht dit flesje van 50 ml in een Apotheek in Parijs daar was die voor €16 te koop. Online kan je hem in Nederland ook erg goed krijgen.

Ken jij de Nuxe Huile Prodigieuse olie al?

Liefs,
Merel 

2 comments on “Review Nuxe Huile Prodigieuse”

    • Ik snap wel dat je er zo over denkt. Ik vind het zelf echt een enorm fijn product wanneer ik mijn benen heb geschoren. Nooit heb ik zulke gladde benen gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge