DSC08537

Je weet het misschien al, maar ik ben dol op oogschaduw. Naast lipstick is dit dan ook wel het meest aanwezig in mijn stash. Maar ik breng mijn oogschaduw nooit aan zonder dat ik een goede oogschaduwbasis heb gebruikt. De afgelopen jaren was dat vooral die van Essence van de I Love Backstage lijn. Die vind en vond ik tot nu toe heel erg fijn in gebruik. Ik ben altijd op zoek naar nog iets beters, iets wat weer overtreft qua werking en wat misschien wel een nieuwe favoriet zou kunnen worden. Ik heb al bij verschillende andere bloggers deze oogschaduwbasis van Artdeco voor bij zien komen. Daarom werd ik ook wel benieuwd of die mijn geliefde van Essence zou kunnen overtreffen. Daarom review ik hem vandaag, want ik ben zoals ik al zei altijd wel in voor iets nieuws.

DSC08538

Artdeco is voor mij zo’n merk die ik wel zie bij de Douglas. Maar ik zou er nooit wat van kopen. Of tenminste het zou niet echt in mij opkomen. Dat er dan toevallig iemand over dit merk schrijft zou dan wel weer mijn interesse wekken in dit merk. Het is misschien ook wel zo dat ik het niet snel koop omdat het niet erg bekend staat. Terwijl als ik af en toe kijk bij dit merk ze best leuke LE’s verkopen!

Hij ligt eigenlijk al even bij mij in huis. Want ik wilde hem eerst goed testen en eerst mijn andere oogschaduwbasis van Essence helemaal opmaken voor dat ik deze aanbreek. Heb ik ook zo van mijn ouders geleerd trouwens. Eerst het oude opmaken voordat je aan iets nieuws begint. Geld trouwens niet alleen bij make-up vind ik. Maar dat is een heel ander verhaal.

DSC08539

Wat mij trouwens gelijk aan de verpakking opvalt is dat het een rond potje is. Oftewel: Je moet er met je vingers in om het product er uit te halen. Dat is ten eerste niet heel hygiënisch (van te voren goed je handen wassen dus, maar dat is sowieso best aan te bevelen als je make-up op je gezicht aan brengt) en is het niet heel erg praktisch. Om het even te vergelijken, die van Essence heeft een sponsapplicator waar bij je het product gelijk op je oogleden kan aanbrengen. Maar anderzijds, dit product kan je wel tot op de bodem opmaken. Dat kan je weer niet doen bij die van Essence. Daar zit bij mij namelijk nog heel wat in als die voor mij ‘op’ is.

DSC08544

Wanneer ik het potje opent komt een glanzende nude-achtige creme mij tegemoet. Ik had zelf gedacht dat de oogschaduwbasis zonder glitters was. Maar dat bevat die dus wel. Ik vind dat zelf geen probleem want ik gebruik over het algemeen toch veel oogschaduw met een shimmer. En wie weet komen die glinters helemaal niet tot zijn recht wanneer je er een matte oogschaduw over heen aan brengt.

DSC08545

Onder is zonder oogschaduwbasis, boven is met oogschaduwbasis

Dan nu op naar de swatches! Onder heb ik alleen oogschaduw aangebracht. Boven zit er onder de oogschaduw de oogschaduwbasis. Je ziet direct verschil vind ik! Boven is veel intenser qua kleur, en er lijkt meer pigmentatie te zijn. Want echt allebei zijn precies dezelfde oogschaduws.

 

DSC08540

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Deze oogschaduwbasis is weer heel wat anders dan dat ik normaal in gebruik heb. Hij is veel kleiner, en je gebruikt hem anders dan de meeste oogschaduwbasissen. Daarom vind ik hem niet minder fijn! Het voelt een beetje als een gelachtige creme. Smeert makkelijk uit over mijn ooglid en brengt kleur echt wel wat meer naar voren dan wanneer ik geen oogschaduwbasis gebruik. Het enige nadeel vind ik dat je er met je vinger in moet zitten om product er uit te halen. Dat is niet heel hygiënisch vind ik. Ondanks dat ga ik hem zeker wel opmaken en gebruiken.

De oogschaduwbasis van Artdeco is te koop bij Douglas en kost €6,95. Zowel in de winkel als in de online shop. 

Heb jij wel is wat geprobeerd van het merk Artdeco?

Liefs,
Merel

1 comment on “Review Oogschaduwbasis Artdeco”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.