DSC06510

De Provocalips van Rimmel zijn al sinds begin dit jaar te koop. Ze trokken mij niet echt aan. Waarom weet ik niet. Ze lagen gewoon niet in mijn intressegebied. Maar sinds kort is er toch een aan mijn lipcollectie toegevoegd. De kleur Dare To Pink is het geworden. Lees je mee naar mijn mening over deze kiss proof lip colour?

DSC06501

 

 

DSC06503

Zoals ik al zei bestaan de Provocalips al een tijdje. Begin dit jaar zijn ze gelanceerd door Rimmel en voor mijn gevoel als opvolger van de Apocalips. Alleen het verschil is  de Provocalips beloven 16 uur op je lippen te blijven zitten en heeft een extra applicator waar mee je de intense kleur mee vast ‘zet’. Er zijn in totaal 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, van rood tot roze en van beige tot koraal.

DSC06506 DSC06507

De Provocalips heeft een dubbelzijdige applicator. Een voor de kleur en een voor de gloss. De huls van de gloss is gehuld in allemaal verschillende gekleurde lipjes. Aan de kant van de kleur kan je goed zien welke kleur je in je handen hebt. Fijn, want zo weet je precies welke kleur je hebt.  DSC06505

De swatch van Dare To Pink is op het oog vrij licht roze met lichte glinsterende deeltjes. maar wanneer je deze kleur in een andere belichting ziet kan hij ook perzik van kleur zijn. Een prima dagelijks kleurtje.

DSC06524 DSC06514

Eerst breng je de kleur aan en wanneer deze is opgedroogd breng je de gloss aan. Zonder de Gloss voelt het lipproduct erg droog aan. Wanneer je de gloss aanbrengt voelt hij net aan als een lipgloss. Makkelijk en soepel.

Ik vind het zelf een prima kleurtje voor overdag. Hij blijft erg lang zitten. Mijn gevoel zegt niet dat hij 16 uur op mijn lippen blijft zitten. Wel blijft hij een gemiddelde werkdag van 8 uur gemakkelijk zitten. Ook als je tussendoor eet en drinkt.

Maar nu komt de maar. Je moet er wel een handigheidje in krijgen om hem aan te brengen. Want hij is erg moeilijk om egaal op je lippen aan te brengen. En snel aanbrengen is er bij dit lipproduct niet bij. Je moet er wel even de tijd voor nemen om hem aan te brengen dus. Voordat je hem aanbrengt is het verstandig om een lipscrub van te voren te gebruiken. Hij benadrukt erg mijn velletjes op mijn lippen namelijk. En nog een tip: Laat de lipkleur wel eerst goed drogen voor dat je de gloss aan brengt. Neem hier met gemak een minuutje of 3 de tijd voor. Want mij is wel eens overkomen dat ik te snel de gloss er over heen wilde aanbrengen. Geen succes was dat, mijn lippen kwamen namelijk onder de stukjes te zitten van de Provocalips.

DSC06501

 

Al met al heb ik gemengde gevoelens bij deze Provocalips. Ik heb er verschillende goede verhalen over gehoord maar bij mij zitten er toch vrij veel nadelen aan dit product. De kleur is voor mij wel goed, hij mocht misschien ietsje gepigmenteerder zijn. Maar dit kan ook komen omdat mijn lippen van zich zelf al genoeg gepigmenteerd zijn.

Hij is lastig in aanbrengen en je hebt er geduld voor nodig om hem egaal en goed aan te brengen voor de gehele dag. Want wanneer je dit niet doet kan het zijn dat je lippen omrand zijn met een perzik/licht roze kleur. Ook moet je even wachten om de lipkleur te laten drogen. Anders kan je hem net zo goed opnieuw aanbrengen.

Ook is hij vrij lastig er af te halen met een make-up remover. Je zal namelijk echt moet boenen om hem eraf te halen! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik vind het op zich een fijn kleurtje maar de nadelen die hij met zich mee brengt vind ik toch jammer. Daarom pak ik hem er ook niet zo heel vaak bij helaas.

De Provocalips van Rimmel kan je kopen bij verschillende drogisterijen voor €11,99.

Heb jij een Provocalips in je stash zitten?

Liefs,
Merel

2 comments on “Review Rimmel Provocalips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.