DSC04685

Vanaf begin februari heb ik een nieuwe mobiel in gebruik. De Samsung Galaxy A3. De mobiel die ik daarvoor had gebruikt heeft helaas een wc ongelukje niet overleefd en is daarbij dus om het leven gekomen. Ik had zo snel mogelijk een nieuwe mobiel nodig vond ik. Op dezelfde dag van het ongelukje heb ik nog een nieuwe mobiel gekocht. En wat voor een! Het is de Samsung Galaxy A3 geworden. Een van de nieuwste modellen van Samsung die in januari gelanceerd is. Kijk je mee naar mijn review over mijn nieuwe mobiel?

DSC04696

Verpakking

De verpakking is duidelijk en strak in het blauw met witte letters. In de verpakking zitten oordopjes, oplader en een handleidingsboekje.

Kleur

Hier heb ik eigenlijk niet echt opgelet toen ik hem kocht. Toen ik thuis kwam zag ik dat het een wit model was. Prima kleur vind ik. Het heeft iets cleans en tja, euh het is wit. Voor mij zegt dat niet zoveel over een mobiel. Wat wel anders is dan de meeste andere mobielen van Samsung is dat mijn mobiel een metalen behuizing heeft aan de achterkant. De meeste andere hebben een plastic behuizing. Het metaal oogt vind ik wat chiquer.
In mijn artikel zie je nog wel een foto van de achterkant. 

DSC04692

Formaat

Hij is duidelijk groter dan mijn vorige mobiel. Maar ligt prima in de hand. Met een hand kan ik net bij de allerverste touchscreen als ik dat zou willen. Meestal gebruik ik toch twee handen om hem te gebruiken. Op de fiets vind ik het af en toe wel onhandig zo’n iets grotere mobiel. Maar dat heeft meer met mij te maken dan met de mobiel zelf.

DSC04698

Camera

De Camera heeft aan de achterkant 8 megapixel. En de ‘selfie camera’ heeft 5 megapixel. Het is echt te merken dat zowel aan de voor als aan de achterkant een goede camera zit. Vooral de selfies zijn echt veel en veel beter dan mijn vorige mobiel. Ook met minder licht zijn ze nog erg mooi. De mobiel is echt gericht op de selfie’s die je er mee kan maken. Op de website van Samsung die je hier kan vinden kan je lezen waarom en wat voor speciale dingen er op zitten om mooie selfies te kunnen maken. Ik kwam daar pas achter toen ik de specificaties ging opzoeken. Ik vond het zelf wel grappig dat het deze mobiel daar speciaal daarop is ontworpen.

Specificaties

Formaat: 4,5 inch
Resolutie: 540 × 960 pixels
Kleurdiepte: 16M
Kloksnelheid: 1,2 GHz
Processor: Quad Core
Ram geheugen: 1,5 GB
Geheugen: 16 GB
Uitbreidbaar geheugen: MicroSD (maximaal tot 64 GB)

Camera
Resolutie opnemen: FHD (1920 × 1080 pixels) 30fps
Resolutie voor: 5.0 Megapixel
Resolutie achter: 8.0 Megapixel
Flitser: Ja

Sensors: Accelerometer, Geomagnetic sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor, RGB Sensor
Afmetingen: 130.1 × 65.5 × 6.9
Gewicht: 110 gram
Batterij capaciteit (mAh): 1900

DSC04689

DSC04688

Eerste Reactie

Ik heb mijn mobiel nu ongeveer 4 weken in gebruik. Dus een eerste reactie is eigenlijk niet van toepassing. Ik kan je vertellen dat ik de mobiel heel erg fijn vind in gebruik. In tegenstelling tot mijn vorige mobiel is deze heel erg snel kan er veel geheugen op en heeft een mooie kwaliteit wat betreft foto’s. Alles wat ik er op wil kan er op en das echt heel fijn. Ik ben gewend om met een Android systeem te werken en dit gaat mij tot nu toe ook gewoon goed af. Ik merk wel dat hij best groot is in de hand waardoor ik bellen soms niet echt handig vind. Dit went denk ik wel vanzelf.

DSC04695 DSC04694

Hoesje

Naast dat ik een mobiel had gekocht had ik mezelf ook maar een hoesje cadeau gedaan. Ik heb hem gekocht op smartphonehoesjes.nl omdat ik daar de goedkoopste hoesjes voor mijn mobiel kon vinden. Het hoesje is mat zwart en heeft vakjes voor geld en pasjes. Handig want zo kan je veel verschillende dingen bij elkaar opbergen. Ik gebruik de vakjes alleen als ik op stap ga om alles bij de hand te hebben.

DSC04686

Tot nu toe

Tot nu toe ben ik heel erg blij met mijn nieuwe mobiel. Het kost even wat maar je krijgt er wel heel wat moois voor terug. Ik gebruik hem elke dag met veel plezier en hoop dat die nog een paar jaar mee gaat. Ik heb er nu nog niets over te klagen!

Ik heb mijn mobiel bij de Mediamarkt gekocht voor €299. Via de Mediamarkt website kan je hem ook bestellen als jij hem ook zou willen aanschaffen. 

Wat voor mobiel gebruik jij?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.