Een oogschaduwprimer kan ik op dit moment niet meer weg denken uit mijn make-up routine. Ik gebruik het al heel erg lang. Het begon eerst met een primer van Essence, toen van Artdeco en nu ben ik bij een primer van Urban Decay aanbeland. Zou die net zo fijn zijn als de Essence primer (waar ik wel 4 of 5 potjes van heb opgemaakt?). Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar deze variant van Urban Decay. Ik heb er zelf al veel goeds over gehoord en hoop dat die mij net zo goed bevalt!

Ten eerste. Wat een super leuke verpakking. Ik vind sowieso (en met mij nog veel meer volgens mij) de verpakkingen van Urban Decay echt heel erg mooi. Heel strak en modern met een edgy randje. Bijna een beetje gothic-achtig. Deze keer laat Urban Decay mij weer verbazen. De verpakking matcht ook mooi met mijn oogschaduwkwastje van Real Techniques vind je niet? 😉

Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd toen ik de dop draaide en er een applicator te voorschijn kwam. Ik had verwacht dat er een tutje tevoorschijn kwam waar door de primer naar buiten kwam. Want zo kan ik mij de primer van Urban Decay herinneren. Ik denk dat ze een nieuwe verpakking er voor hebben bedacht en dat ze dit wat handiger vonden bij het HQ. Na ja, ik vind het in ieder geval niet erg om een applicator te gebruiken om primer mee aan te brengen. Net zo hygiënisch.

Hier kan je de primer basis zien zonder dat ik er oogschaduw op heb gedaan. Er zitten kleine glittertjes in. Wat mij verder niet stoort wanneer ik er oogschaduw over heen doe. Wanneer jij je snel stoort aan glitters die er normaal gesproken niet horen zou ik hem niet zo snel aanschaffen. De substantie is super zacht en kan je makkelijk inwrijven op je ooglid. Dik pluspunt vind ik! De vorige die ik gebruikte van Artdeco was niet zo glad als de substantie van deze primer. Veel fijner deze! Je hebt ook maar een heel klein beetje nodig van deze primer. Zo doe je er lekker lang mee. Ook een pluspunt vind ik!

Links zonder primer, rechts met primer.

 Misschien wat lastig te zien. Maar rechts zit dus wel primer onder de oogschaduw en links niet. Ik vind vooral dat je het effect van de primer goed kan zien bij de bronzen oogschaduw. Met primer lijkt die veel intenser dan zonder.

Ik kon een oogschaduw look toevoegen. Maar eerlijk gezegd was ik dit vergeten om te doen. Het verschil zie je (vind ik) ook wel op onderarm door de swatches. Ik maak er in de toekomst sowieso nog wel een look mee die ik op mijn blog ga zetten :).

Ik ben blij dat ik deze primer heb gekocht. Het kost wat (€21,50 om precies te zijn) maar dan krijg je er zeker ook wat voor terug. Ik kan niet zonder primer en deze helpt mijn oogschaduw prima om de hele dag te blijven zitten. Dikke like voor deze primer! Je hebt er ook maar heel weinig van nodig om op je ooglid te gebruiken. Daardoor gaat die super lang mee voor mijn gevoel. Dan is de prijs het ook meer dan waard om hem te kopen.

Urban Decay Primer Potion Original is te koop bij de Ici Pari XL. Zowel in de webshop als in de winkel aan de Kalverstraat te Amsterdam. Dat is het enige filiaal waar ze tot nu toe Urban Decay verkopen in Nederland. 

Wat is jouw favoriete oogschaduw primer?

Liefs,
Merel

1 comment on “Review Urban Decay Primer Potion Original”

  1. Wat een mooie primer, dat dopje alleen al 😀 Het verschil zie je idd wel goed, vooral bij die ene kleur! Zal natuurlijk per kleur verschillen maar zo’n primer versterkt het allemaal wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.