DSC07558

Nu ik al 5 lipsticks van MAC in mijn bezit heb werd het tijd om van een ander luxe merk een lipstick te proberen. Nadat ik werd geholpen door een hele lieve vrouw bij de Douglas in Groningen ben ik uiteindelijk voor een lipstick gegaan van het high-end merk Yves Saint Laurent ook wel YSL afgekort. Wat voelt dat goed om zo’n mooie lipstick te kopen. Hierbij dan ook een uit gebreide review van deze lipstick.

DSC07561

Als ik aan YSL denk denk ik aan Parijs. Waar de vrouwen deze mooie lipsticks gebruiken en ze bewaren op kaptafels waar je u tegen zegt. YSL is voor mij dan ook een Chique en bijna onbetaalbaar merk. Want bijna 40 euro voor een lipstick neerleggen vind ik niet niets. Ik heb hem daarom ook gekocht als cadeautje voor mezelf. Voor het eind van 2015. Gewoon omdat ik dat jaar maar weer overleefd hebt. En ja omdat het toch wel een hele mooie lipstick is.

Je hebt verschillende soorten YSL lipsticks. Die van mij komt uit de Rouge Pur Couture lijn. Een lijn die bestaat uit lipsticks met satin finishes. Hoewel ik nu helemaal into de matte lipsticks ben vind ik een satin finish ook erg mooi.

DSC07563

Dit is wat Yves Saint Laurent over de Rouge Pur Couture lijn zegt:

“Gehuld in een luxe goudkleurige huls ontworpen door Creative Director Stefano Pilati, spreekt Rouge Pur Couture lipstick elegantie uit. Uw lippen zijn verzadigd met intense, langhoudende kleuren, dankzij de natuurlijke extracten, terwijl de Coloreveal technologie de hele dag vochtverzorgend werkt. Biedt medium tot volledige dekking met een stralende, satijnen afwerking. SPF 15”

DSC07564 DSC07568 DSC07569

Alleen al de huls is zo ongelofelijk mooi. Echt een plaatje om naar te kijken. Deze schittert dan ook echt wel tussen mijn MAC lipstick verzameling. In de lipstick zelf is ook nog het logo van YSL gegraveerd. Wat mij nog een extra luxe gevoel geeft.

DSC07576

Zoals je ziet is het wel een huls die makkelijk onder de vingervlekken kan komen. Daar is helaas niet aan te doen. Wat misschien wel een beetje jammer is. Maar ja een lipstick hoor je nou eenmaal te gebruiken, toch?

DSC07579

Ik wild een kleur voor alledag maar wel weer wat anders dan de nude trend. Na een paar te hebben geprobeerd kwam ik bij deze kleur uit. Het is een mix tussen rood en roze. Het is een lipstick met een donkere ondertoon waardoor hij vind ik ook echt luxe oogt. De lipstick is heel soepel in gebruik en glijd als het ware over je huid heen.

DSC07584

Dit is ongeveer de kleur. Hier neigt die wel wat meer naar rood maar hij heeft toch echt wat roze in zich. De pigmentatie is top en dekt mijn lippen vrijwel helemaal. Je hoeft hem niet meer dan 2x aan te brengen voor een mooi resultaat. Omdat de formule vrij romig is van de lipstick droogt hij mijn lippen zeker niet uit. Het voelt een beetje alsof je een lippenbalsem op hebt.

DSC07703

Op een afstandje. Ik vind het geen verkeerde kleur. Zeker draagbaar voor school of natuurlijk voor een avondje uit.

DSC07573

Het is zeker een rib uit je lijf wanneer je een lipstick van Yves Saint Laurent wil aanschaffen, maar deze is het zeker meer dan waard. Hij brengt makkelijk aan, droogt niet uit, voelt fijn aan en de pigmentatie is gewoon goed. Als ik niet veel eet en drink blijft hij ongeveer een uur of 3/4 mooi op mijn lippen zitten. Slijten doet die trouwens heel mooi geleidelijk. Omdat het een vrij vettige lipstick is moet je na het eten en drinken hem wel even bij stiften, dan slijt ‘ie namelijk wel sneller dan wanneer je dat niet doet. Ik ben heel blij dat ik dit pareltje heb aangeschaft en kan persoonlijk niet wachten om er nog een aan te schaffen. Wie weet als ik mijn stage heb gehaald?

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 9 Rose Stiletto kost €36,95,- en is o.a. te koop bij de Douglas.

Heb jij een lipstick van Yves Saint Laurent in je bezit?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Review Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture in 9 Rose Stiletto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge