Vandaag een roomtour van mijn studentenkamer in Groningen, oftewel onder de Groningers ‘Grunn’ genoemd! Ik neem je mee door wat beelden te laten zien van mijn kamer en door wat close-ups van spullen die ik erg leuk vind!

Ik woon samen met Ilse en Femke. Twee vriendinnen van mij. Ilse ken ik het langst van de twee. Door uiteraard het roeien hebben we elkaar leren kennen. Dat is onderhand alweer 6 (?) jaar geleden volgens mij. Femke ken ik door Ilse van haar opleiding. De ouders van Femke hebben het appartement gekocht. Heel erg fijn en zo weet ik precies met wie ik te maken heb. Echt een unieke kans om zo op kamers te wonen. We delen met z’n drieën de badkamer, keuken, wc en woonkamer. Ook hebben we nog is een berging van 20 vierkante meter. Aan ruimte geen gebrek kan ik je zeggen!

Mijn kamer is de grootste van de drie kamers in het appartement. Hij is 12 vierkante meter en ik kan je zeggen dat ik er heel erg blij mee ben. Het is een hele lichte kamer met 2 grote ramen. Voor de rest heb ik de hele kamer wit geverfd omdat zo de kamer nog groter lijkt. Het laminaat dat er in ligt hebben de ouders van Femke er in gelegd. Ook een erg mooie houten kleur vind ik.

Ik slaap hier nog in een eenpersoons bed. Bij mijn ouders paste in mijn oude kamer geen tweepersoons bed. Die kamer was daar echt veel te klein voor. Nu ik hier een 2x zo grote kamer heb zit ik er wel aan te denken om een tweepersoons bed te nemen. Ook veel handiger als vriendinnen willen blijven slapen. Voorlopig slaap ik nog even hier in voor ik genoeg geld over heb om een tweepersoons bed te kopen.

De Malmkast van IKEA had ik al bij mijn ouders staan. Een super handige kast waar ik nu vooral veel verschillende spullen in op berg. Zoals huishoudelijke dingen als vuilniszakken. In de bovenste la zitten vooral verzorging en beauty producten. Daar gebruikte ik hem bij mijn ouders ook al voor.

Naast mijn bed staat een kleine Malmkast die dient als nachtkastje. Ook die had ik al bij mijn ouders staan. Ik heb vroeger veel spullen al gekocht voor dat ik uit huis ging. Zo heb ik veel geld kunnen besparen denk ik.

Het grootste gedeelte van mijn kamer komt van de IKEA. Gewoon een super fijne winkel vind ik. Met prima kwaliteit aan meubels. Met het bureau ben ik toch wel het meeste blij mee. Ik had eerst eigenlijk een andere op het oog. Maar die was helaas niet meer te koop bij de IKEA in Groningen. Nu heb ik een apart blad met twee schagen eronder. Het is een groot bureau wat ook een van mijn eisen was. Ik werk het liefst aan een grote tafel waar ik al mijn spullen aan kwijt kan. Nu ik een grote kamer heb vond ik ook wel dat ik aan mijn bureau twee stoelen kwijt kan. Zo kan ik ook even terug trekken met vriendinnen op mijn kamer als we geen zin hebben om in de woonkamer te zitten. Ideaal!

De kledingkast is zoals je misschien wel kan raden ook van de IKEA. Een fijne kast met veel opbergruimte. Ik heb de meeste van mijn kleren bij mijn ouders hangen omdat ik daar het meeste van de week toch ben vanwege school. Er komt wel steeds meer in hangen kan ik je zeggen. Zo was ik ook steeds meer in Groningen.

Ook een van de dingen die ik wilde hebben is een waszak. Deze van de IKEA kost echt niets en is ontzettend handig.

Voor de rest heb ik nog een schoenenrek in de kamer staan waar ik mijn schoenen (duh) op stal. Ook dat bespaart wat ruimte in plaats van je schoenen overal en nergens neer te zetten.

Met de vensterbank ben ik nog niet helemaal tevreden. Hij is vrij lang en het ziet er snel rommelig uit wanneer je er veel op hebt staan. Voor nu staan er vooral tijdschriften, wat lege drankflessen (valt het je op dat ik van Amaretto houd 😉 en wat tijdschriftenrekken. Ik moet nog even kijken wat ik hier aan wil veranderen maar voor nu vind ik het wel oké zo.

Voor nog meer ruimte te besparen heb ik twee lage opbergruimtes onder mijn bed. Deze zijn van de Action en zijn ideaal om wat spullen in op te bergen die je toch niet vaak er bij pakt. Denk aan kluskleding of winter- zomerkleding

Het magneetbord is ook van de IKEA en heb ik allemaal leuke dingen op hangen. Zo heb ik de wereldkaart in Barcelona gekocht en heb ik verschillende magneten van waar ik ben geweest (sommige ook gekregen maar wel leuk om naar te kijken!)

Ik hoop dat je zo een beetje een idee hebt gekregen van hoe mijn kamer er uit ziet. Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn kamer hoe die nu is.

Heb jij een studentenkamer? En wat vind je van mijn kamer?

Liefs,
Merel

1 comment on “Roomtour van mijn studentenkamer in Groningen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.