Ik vond het weer een keer tijd om de films te bespreken die ik de afgelopen tijd heb gezien. Ik houd dat tegenwoordig bij in mijn agenda. Leuk om aan het eind van het jaar terug te kijken hoeveel films ik in totaal heb gezien. En welke het leukst waren natuurlijk. Ik tip je ook nog een hele leuke serie die ik op dit moment aan het kijken ben!

La La Land

Vorige week was ik voor het eerst alleen naar de bioscoop gegaan. Ik moet zeggen, de drempel om alleen naar de film te gaan was niet super hoog, omdat ik afgelopen zomer genoeg dingen alleen heb gedaan. Toch was het stiekem wel heel spannend vond ik. Maar ik was zo benieuwd naar La La Land dat ik er perse heen wilde nu die nog in de bioscoop draaide. Het alleen naar de bioscoop tripje viel ontzettend mee gelukkig. En de film vond ik echt super leuk! Als je niet zo van zingen en musical-achtige films houd zou ik hem niet kijken. Want er komt vrij veel zing acten in voor. Het einde vond ik zelf ook heel verassend en ik denk dat niemand die de film heeft gezien zo zag aankomen. Ik wil niet te veel een spoiler zijn, maar het gaat over Mia en Sebastian. Allebei met een eigen droom die als werkelijkheid willen maken. Mia droomt ervan om een hollywood actrice te worden. Terwijl Sebastian liever een eigen jazz club heeft. Het lot brengt de dromers samen, maar worden ze verliefd op elkaar of trekken hun dromen juist elkaar uit elkaar? Ik zou hem zelf lekker zien als ik jou was. Een film vol met het achtervolgen van je dromen en wat je er wel en niet voor zou moeten doen. Een dikke aanrader vind ik zelf!

Finding Dory

Samen met mijn broertje keek ik naar Finding Dory. Het is al een hele poos terug dat we met de hele familie Finding Nemo hebben gekeken (naar mijn idee toen die net in de bioscoop uit was) en het leek mij daarom des te leuker om samen finding Dory te kijken. Ik vind animatiefilms heel leuk. En Finding Dory viel me dan ook zeker niet tegen. Ik vond hem echt heel erg leuk. Met de stem van Ellen Degeneres als Dory maakt het de film nog een stukje leuker. Ook echt een film die je moet gezien hebben!

Hartenstraat

Hartenstraat heb ik dit keer voor de tweede keer gezien. Ik dacht dat ik hem eerst niet had gezien, maar toen de film vorderde kwam ik er achter dat ik hem al eerder had gezien. De film gaat over de negen straatjes in Amsterdam. In de Hartenstaat, dat letterlijk in het hart van de negen straatjes ligt. Lijkt er een andere sfeer te ontstaan, als de Katja een luxe kleding winkel opent. Ze ergert zich aan haar buurman Daan die een eigen hipsterfood zaakje heeft. Hij kan haar arrogante gedrag niet uit staan. Tot dat ze elkaar via een datingssite tegenkomen. Een typische Nederlandse romkom zoals er wel meerdere van zijn gemaakt. Maar wel een leuke film om eens te kijken op een vrijdagavond.

Bloed zweet en tranen

Deze film gaat over André Hazes. De volkszanger van Nederland. Tenminste zo wordt die genoemd. In deze film gaan we terug naar zijn jeugd en hoe die het voor elkaar heeft gekregen om zo te worden zoals die was. André heeft een zware jeugd gehad van wat je in de film kan zien. Ik ben niet echt een André fan en zou ik ook nooit worden. Maar ik was wel nieuwsschierig naar deze film. Ik vond hem vrij heftig en snap nu beter waarom die zo geworden is zoals die was.

Charlie St. Cloud

Een film die ik eigenlijk zomaar uit de Netflix database vond. Het gaat over Charlie (Zac Efron!) die de dood van zijn jongere broertje moeilijk kan verwerken. Wanneer hij gaat werken op de begraafplaats waar zijn broer ligt begraven ziet hij de geest van zijn broertje. Charlie besluit elke dag voor zonsondergang met zijn broertje te spelen. Maar alles verandert wanneer er een vrouw in het leven van Charlie verschijnt. Ik vond dit zo’n mooie film. Over leven en dood. Met een beetje een bizar eind. Een film die je aan het denken zet over de dood en al zijn dingen die er bij horen. Ik vind dit echt een aanrader om een keer te kijken!

Serie: Grimm

Deze serie doet mij een beetje denken aan Once Upon A Time. Mijn ultieme favoriete serie ooit! Grimm is wel wat geweldadiger. Het gaat voor een deel over de sprookjes van Grimm maar dan voor volwassen mensen. Het is wat lastig om uit te leggen. Ik ben nu nog in seizoen 1 maar jeetje, echt een serie die ik je aanraad om te kijken!

Ik heb weer genoeg leuke films gezien afgelopen maand. Deze maand wil ik heel graag naar Beauty And The Beast. Dat lijkt me een hele leuke film. Ik heb de animatie laatst nog gezien hiervan. Ik ben benieuwd hoe ze het verhaal laten lopen in de live-action film hiervan. Voor de rest lijkt mij de film a dog’s purpose ook erg leuk! (kijk hier de trailer) en Lion die de Oscar heeft gewonnen voor beste film vorig jaar. Genoeg films om nog over te schrijven zoals je ziet!

Liefs,
Merel

bron foto’s: Moviemeter & Chicklit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.