Afgelopen vrijdag was het dan zover. Ik ging samen met twee vriendinnen een dagje naar Duitsland toe. We hadden met z’n drieĂ«n een auto gehuurd waar we de hele dag mochten in rijden. Kan ik je zeker aanbevelen wanneer je een dagje naar Duitsland wilt gaan. Naar stadjes net over de grens. Is qua reizen veel comfortabeler dan met de trein en je kan ook nog is meer mee nemen. En, daarnaast ook nog vrij budget want wij huurden een auto voor 26 euro voor 1 dag. Dat is zeker niet duur! Maar goed, vandaag laat ik je zien wat ik zo allemaal heb gekocht.

Dit was de schade na een bezoek aan de Duitse supermarkt met de 2 andere meiden. Heel wat drank ingeslagen voor komende zomer zoals je kan zien 🙂

We zijn ’s ochtends al vroeg weg gegaan richting Papenburg. Vorig jaar hebben we daar met z’n drieĂ«n en nog wat andere klasgenoten stage gelopen. Wat ons vooral op viel was dat de drank en de verzorgingsproducten zo goedkoop zijn in Duitsland dat we sowieso na de stage nog een keer terug moesten gaan. Nu een jaar later was het dan eindelijk zo ver. Ik heb voor familie en vrienden wat drank ingekocht. En dat kan en mag je ook gewoon over de grens mee nemen. Vooral de Wodka en de amaretto zijn veel goedkoper in Duitsland. Zo betaal je voor een fles wodka nog niet eens 5 euro! Bij de DM heb ik vooral heel veel verzorgingsproducten gekocht. Ik heb namelijk al genoeg make-up vind ik zelf en verzorgingsproducten komen toch wel op. Vandaar dat je vooral veel voor het haar en lichaam voor bij ziet komen.

Nivea In Dush Body Milk €2,85

Een van de dingen die ik nog graag wilde testen voor mijn blog is de douche body lotion van Nivea. Die breng je aan na het wassen van je lichaam met douchegel. Super handig en je hoeft dat niet meer speciaal aan te brengen na het douchen. Ik ben hier zelf erg benieuwd naar en er volgt hier zeker een review van online!

Garnier Hydra Bomb Masker €1,85

Ook hier ben ik zelf erg benieuwd naar! Sheet maskers zijn tegenwoordig nog steeds heel erg populair en ik heb zelf al veel goede dingen over dit masker gehoord.

Nivea Douche Mousse per stuk €2,25

In Nederland betaal je zo 5 euro voor de Nivea Douche Mousse flesjes. Nivea komt van oorsprong uit Duitsland waar het merk dan ook veel goedkoper is. Zo betaalde ik voor deze twee flesjes per stuk 2,25. Meer dan de helft dan wat je er bij ons voor betaald. De Nivea Douche Mousse beviel mij al super goed. Nu was ik dan ook wel benieuwd of de nieuwe geuren mij gaan bevallen. Vandaar dat ik ze allebei heb meegenomen. En douchegel komt daar bij altijd wel op.

Nivea Haarmilk Shampoo en conditioner per stuk €1,25

Heel wat Nivea in mijn shoplog zoals je kan zien! Maar ja, als dat ook meer dan de helft goedkoper is bij onze Oosterburen is het dan ook vrij logisch dat ik het heb meegenomen. Voor deze shampoo en conditioner betaalde ik €1,25 per stuk. Kan je het geloven?! Terwijl ze hier wel het dubbele er voor vragen. Wat dus het zelfde geld als bij de Douche Mousse van dit merk.

Maybelline Eraser Eye Concealer in 01 light €9,99

Mijn favoriete concealer die er bestaat heb ik ook maar even ingeslagen! Aangezien de gene die ik op dit moment gebruik alweer tegen het einde aan zit; Ik weet dat je hem nu ook bij de Etos kan krijgen. Maar in Duitsland is ‘ie nog steeds 2 euro goedkoper. En nu ik er toch was kon ik hem net zo goed meenemen toch? Een super dekkende concealer die ik het liefst elke dag gebruik wanneer ik make-up draag.

Daarnaast heb ik ook nog wat Kneipp douchespullen voor mijn moeder meegenomen. Maar die heeft ze mij zelf terug betaald. Want ook Kneipp is een stuk goedkoper in Duitsland. Zo betaal je voor badolie de helft (4 euro) dan wat je er hiervoor in Nederland voor betaalt. Stukken goedkoper dus!

Wanneer je in Duitsland bent en bij de DM komt moet je zeker even kijken naar de spullen van Nivea, Garnier, Balea en Kneipp. Daar kan je echt ontzettend op besparen als je in Duitsland bent. Maar ook op verschillende soorten drank in de supermarkten. Want de accijns in Duitsland op drank ligt veel lager dan in Nederland.

Zo dat was mijn shoplog dan! Ik heb weer genoeg mooie spullen in huis en heb voorlopig genoeg om me mee te kunnen wassen en te verzorgen ;). Ik vind het altijd een feestje om bij de DM te kunnen shoppen. Ik vind het nog veel leuker dan bij het Kruidvat of de Etos te gaan winkelen. Voorlopig kom ik niet meer in Duitsland denk ik. Maar ik hoop tegen het eind van het jaar (tijdens de kerstmarkten die er dan volop zijn in Duitsland) er weer even heen te kunnen gaan en weer wat in te slaan.

Hopelijk vond je het leuk om te zien wat ik zoal heb gekocht!

Wat koop jij graag aan make-up of verzorgingsproducten bij onze Oosterburen?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Shoplog dagje Duitsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.