Het is alweer even geleden dat ik een update heb gegeven over hoe het gaat met sporten. Er is veel veranderd sinds toen! Vandaag geef ik je een update hoe het met mij gaat wat betreft sporten!

Zoals je hebt gemerkt ben ik op het gebied van mijn blog nogal afwezig. En dat heeft zo zijn redenen. Onder andere omdat ik lid ben geworden bij Gyas. Een studentenroeivereniging in Groningen. De afgelopen 5 week stonden in het teken van de afroeiperiode. Waar bij je de beginselen leert van het roeien. Nu roei ik zelf al meer dan 10 jaar dus de beginselen had ik al wel onder de knie. Bij mij ging het vooral om de gezelligheid de afgelopen 5 week met mijn afroeiploegje. Zo waren er verschillende borrels op de donderdagavond. En gingen we elke donderdag avond samen eten en biertjes drinken. Super gezellig!

 

Vorige week heb ik mee gedaan aan de selectiedag. Waar je je kunt selecteren voor het wedstrijdroeien. Het leek me leuk om te kijken of ik geselecteerd kon worden. Maar niet perse met het doel om ook echt wedstrijd te gaan roeien. Uiteindelijk ben ik wel geselecteerd en ga ik de aankomende maand 6(!) keer per week trainen om bij de selectie te kunnen komen. Dat is wel wat anders dan de afroeiperiode maar ik heb er ontzettend veel zin in. Nu gaat mijn energie op aan alleen studie en roeien en dat lijkt me een prima balans persoonlijk. Ook omdat je dan in een bepaalde structuur leeft en een gezonde voeding hebt. Ik zie er alleen maar het goede van in om mee te doen. 2 november hoor ik of ik ook echt bij de wedstrijdselectie van dit jaar zit. Spannend maar wel enorm leuk!

Op dit moment ben ik wel aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Zo ben ik al een paar weken enorm verkouden geweest en heb ik ook nog is een keelontsteking vorige week opgelopen. Ik zat daarom tot donderdag aan de antibiotica. Wat ontzettend vervelend is. Want nu kon ik deze week niet mee trainen met de selectie. Eerst moet ik van de antibiotica af vinden mijn coaches. Heel fijn dat ze daar zo in zijn. Vanaf vrijdag start ik dus met de selectie. Wat betekent dat ik 3x per week ga roeien 1x per week op de ergometer (ook wel droogroeien wat je in de sportschool doet) te vinden ben en daarbij nog 2x per week een circuittraining doe met onder andere verschillende soorten core oefeningen.

Het hardlopen staat door Gyas een beetje op een laag pitje. Wielrennen ook, maar daar kan ik een alternatieve training mee doen wanneer ik niet mee kan doen met de andere trainingen.

Ik ga jullie zeker op de hoogte houden hiervan. En hoop natuurlijk dat ik 2 november bij de wedstrijd equipe hoor! Zo niet, dan zie ik dit als een grote ervaring die ik mee mocht maken!

Liefs,
Merel  

2 comments on “Sportupdate: hoe gaat het met sporten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.