large (8)

 

Weer is een tag! Had ik zin in. Niet zomaar een, nee één over Kerst! Mijn moeder zei deze week dat ik echt een kerstkind ben. Daar heeft ze wel gelijk in, want ik heb vrij weinig met sinterklaas en kerst vind ik altijd zo ontzettende gezellige sfeer hebben. Daarom heb ik de kerst tag ingevuld. Benieuwd wat mijn antwoorden zijn op de vragen, kijk dan mee!

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik heb op spotify een speciale lijst met kerstliedjes om de weken voor kerst lekker in de stemming te komen. Mijn all time favorite is toch echt wel Being Alone With Christmas van Miss Montreal, Een vrolijk klikkende kestsingle!

Wat is je favoriete kerstfilm?
Mag ik eerlijk zijn? Ik houd niet zo van kerstfilms. Ik heb er totaal niets mee, en kijk ze dan ook niet zo graag. Als ik echt moest kiezen zou ik voor Home alone gaan. Omdat dat waarschijnlijk de enige kerstfilm die ik ooit heb gezien.

Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?
Bovenaan mijn verlanglijstje staat een mooi setje fietskleding. Maar helaas hebben we al sinterklaas gevierd, en gaan we kerst alleen maar vieren met kleine dingetjes en met 2e hands cadeautjes. Maar waarschijnlijk zit dat er niet in, maar wie weet voor mijn verjaardag!

Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Vroeger heb ik van mijn zuur verdiende centjes kleine kerstcadeautjes gekocht voor mijn ouders en mijn broertje. Tegenwoordig aan tijdgebrek koop ik het niet meer… Maar toch is het wel heel erg leuk! Ik ga misschien verlaat kerst vieren op nieuwjaarsdag met een goede vriendin, daarvoor koop ik natuurlijk wel cadeautjes. En die voorpret vind ik stiekem toch wel heel leuk! Ik koop mijn cadeautjes niet online voor kerst, gewoon lekker in een real life winkel.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Och, ik heb werkelijk geen idee, zo goed is het blijven hangen, haha!

Open je cadeautjes op kerstavond?
Jazeker! Nadat we traditioneel kaasfondeut hebben. Gaan we cadeautjes open maken en daar zijn we ongeveer 2 uurtjes zoet mee.

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?
Misschien ga ik wel met kerst make-up loos voor 2 dagen. Ook omdat ik helaas eczeem heb op mijn een van mijn oogleden. Dan is het verstandiger om geen oogschaduw te dragen. Met kerst ben ik namelijk gewoon thuis en ga ik me niet perse mooier opmaken.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?
Zoals ik al zei zijn we niet echt van het uitbundige dus waarschijnlijk in relaxte kleding zoals een joggingsbroek. Heerlijk om zo kerst te vieren!

Ben je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Voor een paar uur ben ik wel graag in de sneeuw te vinden. Sneeuw is leuk en zo vaak ligt het er niet! Daarna ga ik wel opwarmen met warme chocolademelk wel zo lekker!

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?
Mijn ideale kerst begint met een kerstbrunch rond een uur of 12. Daarna heerlijk relaxen. Spelletjes doen en films kijken, gewoon niet te veel van elkaar verwachten en opladen voor de volgende dagen. Daarna met z’n allen avond eten wat natuurlijk net wat specialer is dan andere alle dagen. Daarna gezellig samen een film kijken met wat drinken en lekker laat naar bed. 2e kerstdag ziet er voor mij hetzelfde uit, ontspannen en relaxen heerlijk tijdens kerst!

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?
Waarschijnlijk zoiets als zo iets als hierboven beschreven. Mijn laatste opa is 6 jaar geleden overleden en mijn laatste oma nog langer geleden. Dus ik ga sowieso niet weg tijdens de kerst om opa’s of oma’s te bezoeken. Relaxen en lekker uitslapen tijdens de kerstdagen ga ik waarschijnlijk doen.

Heb je een echte kerstboom of en nepboom?
We hebben een neppe in de woonkamer staan. Want weetje, ik ben allergies voor echte kerstbomen. Ik krijg er hoofdpijn van, het slaat op mijn longen en ik moet er van niezen en van snotteren. Dus er komt later ook zeker een nepboom in mijn huis. Ik vind de mini’ kerstboom van Hema zo leuk! Misschien ga ik die wel aanschaffen in de uitverkoop voor volgend jaar!

Wat voor kleur balen zitten er in de boom?
Bij ons in de boom zitten vooral rode ballen. Lekker kerstig en mijn favoriete kleur!

Wat is je favoriete kerstsnack?
Ik ben echt verzot op kerstkransjes met van die suikerstukjes erop. Heerlijk! Ook schuimpjes en pure hulstblaadjes gaan er goed in bij mij.

Stuur je kerstkaartjes?
Ja! Hele leuke kaarten van de Hema (ja, ik ben soort van verslaafd aan die winkel) die ik gewoon met een postzegel opstuur. Ik stuur trouwens alleen maar naar vriendinnen want mijn ouders sturen naar familie. Ik stuur een persoonlijke boodschap voor de kerstdagen en voor het nieuwe jaar.

Voel je vrij om de tag nog net voor de kerst over te nemen. Ik vond hem in ieder geval erg leuk om in te vullen en kan daarom ook niet wachten tot dat het kerst is!

Heb jij plannen voor deze kerst? 

Liefs,
Merel 

1 comment on “TAG Why Couldn’t it be Christmas every day?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.