DSC08633

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan de woorden ‘te druk’. Want naar mijn mening heb je het nooit te druk. Je maakt het zelf te druk. Als ik het ‘te druk’ heb dan heb ik mijn prioriteiten ergens anders liggen dan mensen van mijn zouden verwachten. Want wanneer vrienden of familie wat van mij willen of ik van hun heb ik altijd tijd. Of na ja dan maak ik er tijd voor.

Laatst had ik het er met een vriendin over. Die heeft het de laatste tijd erg druk gehad (heb je weer dat woord haha) met school, haar vriend, studie, werk en reizen. En dit allemaal speelde al een paar maand achter elkaar door. Haar lichaam was waarschijnlijk al een lange tijd oververmoeid door de dingen die ze doet. Laatst kwam de genade klap en loopt ze nu met een soort van chronische hersenschudding en slaapt ze veel de hele dag om haar lichaam weer te laten herstellen. Voor mij kwam dit echt als een klap aan. Want zo zie je maar dat je lichaam niet alles aan kan en dat je ook echt rust in je leven moet hebben om alles een beetje te relativeren.

Te druk zijn is niet goed. Iets met te ervoor is sowieso nooit goed. Ik weet van mezelf dat ik ook geen rustig leven heb en ik soms ook volgeboekt zit met van alles en nog wat (volgeboekt vind ik zelf beter klinken dan te druk) maar ik probeer daarnaast wel gewoon tijd vrij te maken voor dingen die ik heel leuk vind. Zoals sporten, bloggen en met vriendinnen af te spreken. Zeker wanneer er tijden aankomen die stressig kunnen zijn vind ik het heel belangrijk om mijn hoofd even rust te geven. En even aan andere dingen te denken.

Misschien een beetje een andere artikel dan anders maar wat ik hier mee wil zeggen is, is dat je je leven niet te druk moet maken. Natuurlijk zijn er heel veel dingen belangrijk die je moet doen. Zoals school, werk en familie. Maar daarnaast moet er ook een soort van me-time zijn waar je even relaxt kan zijn. En maak tijd voor dingen die jij belangrijk vind. Dat kan lezen zijn, shoppen maar ook gewoon in de zon liggen en niks doen. Want alleen maar bezig zijn voor andere en voor je studie kan je ook op een gegeven moment opbreken.

Denk jij wel eens dat je het te druk bent? En wat doe jij er aan om niet te druk te zijn?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.