Elk jaar maak ik een overzicht van het jaar dat alweer bijna achter ons ligt. Dit jaar was voor mij een bijzonder jaar. Voor een groot deel was ik ziek van dit jaar… Zowel lichamelijk als geestelijk, wat best wel balen was af en toe. Toen ik de foto’s die je hier onder ziet uitzocht, zie ik dat ik er toch nog wel een heel mooi jaar van heb kunnen maken. Vandaag blik ik met je terug op de foto’s die ik op mijn blog en op Instagram heb gezet.

Misschien wel een van de hoogtepunten van dit jaar. Op materialistisch gebied dan. Mijn eigen polaroid camera! Ik heb hem dit jaar er zo vaak bij gepakt om unieke momenten vast te leggen. Heel wat zijn mislukt (zoals: maak nooit een foto in een spiegel met zo’n camera, succes totaal niet gegarandeerd), maar ook daar leer je weer van! In 2018 en de jaren die volgen ga ik hem zeker nog veelvuldig gebruiken!

 

Op make-up gebied heb ik het redelijk rustig aan gedaan qua aankopen. Ik denk dat ‘Soft Gentle’ van M.A.C. mijn mooiste en grootste make-up aankoop van dit jaar was. En ook deze ga ik nog veelvuldig gebruiken in 2018!

Ook maakte ik genoeg foto’s voor de blog. En kwamen er genoeg reviews van verschillende lipsticks online. Op de eerste foto zie je Cannes van NYX en op de tweede foto zie je Velvet Teddy. Die ik beide nog vaak draag. Op make-up gebied heb ik ook geen miskopen gedaan dit jaar. Alles wat ik heb gekocht gebruik ik bijna elke dag.

Helaas zijn er niet altijd vrolijke momenten in een jaar. Zo moest ik dit jaar afscheid nemen van mijn konijntje. Ze ging in een keer minder eten. Bij de dierenarts bleek dat ze een soort cyste in haar buik had zitten. Een operatie op haar leeftijd kon ze overleven maar er was een grote kans van niet… Dus heb ik haar inlaten slapen. Ze had een mooi leven bij mijn ouders gehad. Het was goed zo.

Dit jaar had ik ook nieuwe hobby’s er bij gekregen. Een daarvan is Bullet Journalling. Iets waar ik eerst niets van af wist dat het bestond. Nu een half jaar later kan ik niet meer zonder dit systeem. En heb ik ondertussen ook al twee nieuwe boekjes toegevoegd. En zelfs een boekje met een dagplanning. Als je de normale agenda’s beu bent en je liever zelf je eigen agenda inricht is dit het ideale systeem voor je!

Ook liep ik dit jaar voor het eerst een hardloopwedstrijd. 5 KM in mijn ouderlijke stad Assen. Het was een super leuke wedstrijd en ik ben blij dat ik hem gewoon uit kon lopen! Niet eens wandelend! Super trots dat ik dit heb kunnen doen dit jaar.

Ook een van mijn favoriete aankopen van 2017 is de sims3! Ik mocht dit spel vroeger nooit spelen. Waarom geen idee. Maar nu ik groter ben kan ik het wel zelf kopen en daar heb ik gelijk goed gebruik van gemaakt. Naast de sims3 heb ik ook twee uitbreidingspakketten. In de zomer heb ik het veel gespeeld en nu ik dit weer zie wil ik het vanavond ook wel weer gaan spelen. Super leuk spel!

Ook las ik verschillende boeken in 2017. Een klein lijstje, wat ik in 2018 wil overtreffen. Onder ander dit boek van Tony Crabbé.

In 2017 heb ik ook genoeg kunnen sporten. Ik heb vaak genoeg de racefiets kunnen pakken en naar Groningen op en neer kunnen fietsen.

Ook een paar fijne feestjes gehad in 2017. Zoals de jaarlijkse TT in Assen, maar ook bevrijdingsfestival en feestjes op Gyas. Ik heb mij goed vermaakt kunnen we wel stellen!

 

Ook vond ik het in 2017 steeds leuker om voor de camera te staan in plaats van er achter. Vooral de eerste foto die door Romy is gemaakt van Vaker Vrolijk vind ik echt super leuk geworden!

In 2017 ben ik meer van tweede hands spullen gaan houden. Zo heb ik een grote markt bezocht samen met een vriendinnetje. Heb ik wat tweede hands kleding gekocht maar zelf dingen verkocht via Facebook en Marktplaats. In 2018 wil ik dit zeker gaan doorzetten.

2017 stond voor mij voor verschillende leuke samenwerkingen voor mijn blog. Zoals met een paar verschillende bedrijven die foto cadeau’s verkopen, maar ook met een bedrijf die mij een aantal fijne tips gaf om mijn blog te vergroten. In 2018 wil ik kijken hoe ik mijn blog nog groter en leuker voor jou en mij kan maken!

Ik kon na een paar maanden ziek zijn eindelijk weer het werken oppakken. En heb ik ook gesolliciteerd op een vakantiebaan in Groningen, waar ik ook aangenomen ben! Heel erg blij ben ik met die baan, en heb ik zelfs in plaats van een vakantiecontract een jaarcontract gekregen. Heel erg blij dat ik dat voor elkaar kon krijgen!

2017 stond voor mij zeker in het teken van plannen en alles daar om heen. Zo heb ik ook een vulpen gekocht. Waar ik met liefde heel veel mee heb geschreven. Ik ben de vulpen weer helemaal gaan waarderen dit jaar.

Handletteren is ook een beetje mijn passie geworden. Erg leuk om te doen onder bijvoorbeeld een youtube filmpje. Ook vind ik het steeds leuker om zelf kaartjes te maken met handlettering en op te sturen.

Ook had ik een heerlijke mini-vakantie met mijn ouders op Texel. Een foto als deze koester ik. Dankbaar dat ze beide in mijn leven zijn. En twee geweldige steunen die ik dit jaar heb gehad.

Groningen werd mijn nieuwe woonplaats dit jaar. Een stad waar ik elke dag een beetje meer van ben gaan houden. In 2018 hoop ik nog vele mooie momenten in Groningen mee te mogen maken!

Mijn laatste jaar verpleegkunde heb ik dit jaar weer opgepakt. Ik ben blij dat ik de energie heb gevonden om het weer op te kunnen pakken. Hopelijk heb ik midden 2018 mijn diploma papiertje in mijn handen!

Gyas is de laatste maanden van 2017 ook een belangrijke rol geweest. Zo heb ik mee mogen doen aan de selectie voor lichte dames. Waar ik uiteindelijk door mijn gezondheid toch niet bij kon. Maar daardoor ook weer zoveel geleerd over mezelf!

Dit jaar heb ik ook eindelijk de knoop doorgehakt en ben ik door de huisarts door gestuurd naar de Dermatoloog. Van de acne die ik heb, heb ik nu al zo lang last van (ongeveer 5/6 jaar) dat ik er nu helemaal genoeg van heb. Daarom ben ik begonnen met een vitamine a kuur die ik tot september ’18 moet slikken. Ik ga er van uit dat ik in 2018 een hele mooie huid heb waar ik heel blij van ga worden.

Ik ben denk ik wel het dankbaarst dat ik deze 8 meiden in 2017 heb ontmoet. De allerleukste roeiploeg die ik tot nu toe heb gehad. En dat kan ik je met alle zekerheid zeggen. Ik kan er wel heel sentimenteel over gaan doen. Maar deze meiden zijn stuk voor stuk de allerliefsten. Ik hoop dat we in 2018 alleen nog maar meer leuke dingen gaan mee maken samen!

Jeetje, ik kan het elk jaar wel gaan verkondigen, maar wat vliegt een jaar toch voorbij hé? Dit was niet mijn meest favoriete jaar uit mijn 20 jarige geschiedenis. Maar ik denk wel een van de jaren waar ik het meest over mezelf heb geleerd. Mijn doelen voor volgend jaar en een terug blik van afgelopen jaar komen de aankomende week nog online. Voor wil ik je een heel fijne jaarwisseling wensen en hopelijk maken we er met z’n allen een heel mooi nieuw jaar van!

Wat was jouw hoogte en dieptepunt van 2017?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Terugblik 2017: Hoge pieken, diepe dalen…”

  1. We gaan er een top jaar van maken!! Met nog meer leuke ploma’s, feestjes, af en toe en wedstrijdje en nóg meer gezelligheid (wow bestaat dat?).
    Op een mooi 2018!
    Dikke kus meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.