Hoe vaak ik wel niet met mijn ouders in Nederland op vakantie ben geweest is denk ik niet meer op een hand te tellen. Wij gingen zoals je hoort vaak in Nederland op vakantie in de zomervakantie. Nu ik er op terug kijk heb je ook zoveel leuke plekken in Nederland! Vandaag vertel ik je graag waar je allemaal heen kan deze zomervakantie. Want echt, het hoeft niet duur te zijn en je bent toch even weg van je huis!

De eilanden

Als ik me ergens wel op vakantie voel dan is het wel op de eilanden. Maakt niet uit welke, als het maar een van de 5 is. Mijn favoriet is tot nu toe wel Terschelling. Maar Texel en Schier zijn ook hele leuke eilanden om heen te gaan Vlieland trouwens ook! Maar dat heb je na een paar dagen wel weer gezien vond ik.

Naar een grote stad

Er zijn genoeg grote steden om in Nederland te bezoeken. Wat dacht je van Groningen, Maastricht, Breda of juist Den Haag. Om daarna uit te waaien in Scheveningen. Steden vervelen mij nooit en er is altijd wel wat te doen in de stad. Is het niet een museum dan is het wel een leuke winkelstraat om te shoppen. Een stad verveelt nooit!

Naar het strand

Het strand geeft mij ook altijd het gevoel van vakantie. Er is genoeg strand gelukkig. En er zijn heel veel leuke badplaatsen aan zee. Zoals bijvoorbeeld in Zeeland. Of juist in Noord-Holland. Zoals Egmond aan Zee of Noordwijk.

Naar de heide of het bos

Hier in Drenthe bij mijn ouders is er genoeg bos en heide te vinden. Voor mij niet perse het gevoel van weg zijn maar ik kan me goed voorstellen wanneer je in het westen des lands woont dat wel hebt. Vooral op de fiets met mooi weer kan de heide of het bos erg leuk zijn. Met een picknick en een duik in een plas natuurlijk, dat maakt het dan helemaal af :).

Leuke pretparken

Je hoeft natuurlijk niet een hele week weg. Je kan ook gewoon een paar dagen vakantie nemen. Zoals kan je bijvoorbeeld naar de Efteling gaan. En daar overnachten in een huisje of in het hotel. Ook super leuk om te doen! En je kan het zelf zo duur maken als je zelf wil.

Zoals je leest is er genoeg te doen in Nederland in de zomervakantie. Ik ga zelf waarschijnlijk naar het strand ergens eind augustus samen met Dana van universeofdana. Super gezellig want we hebben elkaar al een hele tijd niet meer gezien.

Ga jij deze vakantie nog wat leuks doen in eigen land?

Liefs,
Merel

2 comments on “Tip: Vakantie in eigen land, niet duur en toch weg!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.