Nu ik 20 ben geworden (mag ik mij al oud voelen 😉 ) zat ik er over na te denken om een brief te schrijven naar mijzelf, maar dan over 10 jaar. Dan ben ik 30 ( ja ja echt waar!) jaar. Een heel mijlpaal vind ik. het leek mijzelf zo leuk om dat te doen. Want waar je nu mee bezig bent ben je dan alweer vergeten, of je weet er nog maar een deel van. Ook is het leuk (tenminste lijkt mij) om te schetsen waar ik denk dat ik over 10 jaar ben. Iets waar ik nog wel is over nadenk. Waar zou ik staan over 10 jaar?

Ik ga in dit artikel niet uitgebreid de brief laten zien hoe ik die heb geschreven aan mezelf. Maar het leuk me wel leuk om een paar hoofdstukken in je leven op te noemen waar naar je kan schrijven naar jezelf over 10 jaar.

Bijvoorbeeld:

Welke vriendinnen heb je nu? (en schrijf volledig de namen op, zodat je ze later goed terug kan vinden!)

Wat doe je op dit moment in je leven?

 

Wat zijn je hobby’s van nu?

Hoe is je karakter op dit moment? Wat zijn je valkuilen of juist goede punten?

Hoe is de relatie nu tussen je ouders/broers/zussen?

Waar denk je over na?

Wat heb je recent mee gemaakt?

Heb je op dit moment een relatie? Of juist helemaal niet

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Waar woon je over 10 jaar denk je?

Wat hoop je over 10 jaar bereikt te hebben?

Wat wil je aan je 30-jarige ik meegeven?

Hierboven zijn een paar ideeën die je kan gebruiken voor je brief. Ik heb ze allemaal gebruikt voor in mijn brief. In het begin is het wel even wennen, om een brief naar jezelf te schrijven. Je moet er ook echt tijd voor vrij maken vind ik. Ik had zelf 3 blaadjes geschreven in ongeveer anderhalf uur tijd. Ik heb die van mij met de hand geschreven.Een handgeschreven brief naar jezelf is natuurlijk veel leuker dan een getypte brief.

Ik hoop dat je er wat aan hebt, of dat ik je hebt geïnspireerd om zelf ook zo’n brief te maken!

Heb jij wel is een brief geschreven aan je toekomstige ik?

Liefs,
Merel

 

 

2 comments on “To Do! Een brief schrijven naar je 30-jarige ik!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.