Vandaag woon ik alweer gewoon precies een maand in Nijmegen (ook wel Nimma onder studenten genoemd). Nou ja gewoon, het was afgelopen weken toch wel wennen om in een andere stad te gaan studeren en wonen. Maar na een maand kan ik je wel vertellen hoe ik het hier vind. Hoe de studie mij bevalt en wat ik zoal in en rondom Nijmegen doe om mijn vrije tijd te vullen.

Studie

De studie die ik volg hier in Nijmegen is ergotherapie. Voor degene die niet weten wat het beroep ergotherapie inhoud zal ik hierbij een korte introductie geven van het vak. Een ergotherapeut richt zich op het dagelijks handelen van een mens. Die persoon leeft in een bepaalde maatschappij waar hij zichzelf in wilt redden. Soms lukt dat niet even goed door bijvoorbeeld een hersenbloeding te hebben gehad of door iets anders waardoor normaal handelen niet of nauwelijks mogelijk is. Bijvoorbeeld iemand kan zichzelf niet meer zelfstandig aankleden. Of weet niet precies hoe hij koffie moet zetten. Zo zijn er nog wel een tal meer voorbeelden die ik kan geven maar voor nu laat ik het even zo. Als ergotherapeut kan je op heel veel verschillende manieren en mensen helpen. Omdat ik zelf door mijn werk als verpleegkundige al genoeg met een ergotherapeut in aanraking ben geweest kreeg ik juist heel veel interesse in het beroep. Daardoor ben ik dit najaar begonnen met studeren aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen).

De eerste twee weken dat we begonnen bestond vooral uit kennismaken. Kennismaken met het beroep, met elkaar en ook een beetje met jezelf. Want wat verwacht je, hoe wil je geholpen worden door je studiebegeleider en nog wel wat meer zaken kwamen aan bod. Die twee weken vond ik zelf wel erg lang want ik stond eerlijk gezegd van dag 1 al te popelen om nieuwe informatie te gaan leren over dit beroep. Sinds vorige week is het onderwijs echt begonnen en ik vind het tot nu toe een hele leuke opleiding. Ik kan er tot nu toe ook nog niet super veel over kwijt omdat ik net ben begonnen natuurlijk.

Het wonen in Nijmegen bevalt mij goed! Ik heb een kamer gevonden aan de rand van Nijmegen in een dorpje 5 km vanaf de grote stad. Voor mij is het naar de HAN ongeveer 10 km fietsen. Wat ik zelf in 30 tot 40 minuten fiets, en tot nu toe totaal geen problemen mee heb. Ik vind het juist wel even lekker om uit te razen na een lange dag op de studie te hebben gezeten.

Vrije tijd in Nijmegen

Naast dat ik mijn studie volg heb ik mij ook aangemeld voor de studentenroeivereniging Phocas. Omdat ik zelf al een jaar bij Gyas heb geroeid was de overstap naar Phocas niet zo groot. Wel merk ik dat de vereniging net wat anders is dan bij Gyas, wat natuurlijk geheel logisch is. Ik heb het er naar mijn zin daar en vind het leuk om naast mijn studie ook nog andere mensen te leren kennen. Ik kan het echt iedereen aanraden om bij een studentenroeivereniging lid te worden als je net met een studie bent begonnen (of juist in zijn tweede of derde jaar zit!)

Operatie

Zoals je kan lezen staat er ook het woord operatie in de kop van dit artikel! Wanneer je dit leest ben ik net de dag ervoor geopereerd aan mijn neusholten. Ik heb al maanden last van verstopte neusholten waardoor ik eigenlijk chronische verkouden ben. Heel vervelend want daardoor merk ik dat ik minder energie heb, sneller vermoeid ben en ook gewoon last heb van mijn neus en alles wat daar in zit (ik zou je de details besparen). Maar nu ben ik dan eindelijk geopereerd. Ik schrijf dit een paar dagen van te voren zodat ik niet in de hersteltijd na mijn operatie dit allemaal nog hoef te typen. Ik ben lichtelijk zenuwachtig en ben vooral nieuwsgierig naar de herstelperiode. Hopelijk herstel ik binnen 2 weken en voel ik me daarna een stuk beter dan dat ik mij nu voel.

Zo, dat was dan alweer de update! Weer een heel artikel vol met hoe het met mij gaat. Hopelijk vond je het leuk om dit te lezen. Zoals je merkt heb ik niet tot nauwelijks tijd om wat aan mijn blog te besteden. Wat ik zelf echt ontzettend jammer vind. Maar naast mijn studie roei ik ook nog ongeveer 3x in de week en heb ik daarnaast ook gewoon andere sociale verplichtingen waar door ik er niet altijd puf of energie voor heb. Content blijf ik belangrijk vinden maar dan wel waar ik mij goed bij voel en wat echt bijdraagt aan mijn blog. Ik ben daarbij ook nog een beetje inspiratieloos met wat ik nou precies met mijn blog wil gaan doen en welke niche richting ik op wil gaan. Ik merk namelijk dat de niche beauty niet meer zo goed bij mij past zoals een aantal jaar geleden. Ik zit meer te denken aan lifestyle in de breedste zin van het woord. Maar ja, ik ben er dus wel mee bezig in mijn hoofd zoals je ziet!

Ik wens je nog een hele fijne dag en hopelijk lees je snel weer wat van mij!

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen tijd?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.