dsc09544

Deze week is het de week van de collectant van de Alzheimer stichting. Massaal gaan ze de straat op, langs bij de deuren bij mensen in Nederland. En misschien wel bij jou. Ze vragen dan of je wat over hebt voor de Alzheimer stichting. Een van die mensen die dan ’s avonds langs de deuren gaat ben ik.

Ik loop sinds vorig jaar voor de Alzheimer stichting. Vorig jaar was er namelijk iemand die bij mij aanbelde van de stichting om te vragen of ik ook collectant wilde worden voor de Alzheimer stichting. En eigenlijk zonder er bij na te denken heb ik ja gezegd. Want waarom eigenlijk ook niet? Waarom zou je niet een uur van je dag in een jaar besteden aan het lopen van een paar straten. En zo gezegd zo gedaan. Ik liep mijn straat die ik had toegewezen gekregen. En serieus, dat waren maar 6 huizen. Helemaal niet veel. Ik had aangegeven dat ik wel wat meer wilde lopen. Zo heb ik dit jaar 2 straten toegewezen gekregen gelukkig zijn die wel wat langer dan 6 huizen.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm onder dementie.Iedereen kent wel iemand kent die deze ziekte heeft mee gemaakt. Door de ziekte van Alzheimer krijg je moeite met dagelijkse activiteiten. Zoals plannen, dingen onthouden maar ook dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je bent, welke dag het is of in welk jaar je leeft.

Zoals ik al eerder heb aangegeven werk ik met dementerenden. Dit doe ik in het weekend wanneer ik tijd heb of in de vakanties. Veel mensen vinden het knap dat ik dat werk doe. Elke keer maar weer uitleggen waar iemand is, uitleggen aan die mevrouw of meneer dat ze echt niet naar huis kunnen. Maar ook uitleggen wat we gaan doen en hoe ik iemand aan kleed. Ik haal heel veel voldoening uit dat werk. Je kan toch nog wat betekenen voor iemand zijn laatste jaren.

Ik vind het daarom heel belangrijk om voor deze stichting te lopen. Want hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer onderzoek er kan worden gedaan naar Alzheimer.

Dus vergeet je mij niet? En geef je ook wat aan de Alzheimer stichting deze week? Al is het maar een euro, daar zijn we al heel blij mee!

Loop jij ook als collectant elk jaar voor een stichting?

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.