Toen ik op de middelbare school zat had ik niet zoveel vriendinnen. Ik kon prima met meisjes uit mijn klas opschieten. Maar echt vriendinnen door dik en dun zal ik ze nooit noemen. Het waren gewoon schoolvrienden. Waar je tijdens de les naast zat en tijdens de pauze samen pauze mee hield. Nu moet ik je zeggen dat ik af en toe die vriendinnengroepen best mistte. Maar gelukkig maakte mijn roeivereniging van toen veel goed. Vriendinnen die ik daar heb gekregen zijn nu nog steeds vriendinnen van me. Ik zie ze dan wel wat minder dan in die tijden maar het js er geen mindere vriendschap van geworden. Met een vriendinnetje van het roeien van toen woon ik nu zelf mee samen in Groningen!

Toen ik uiteindelijk toch in Groningen ging wonen miste ik daar mensen waar je naast school mee om gaat. Mijn studiegenootjes wonen namelijk allemaal rondom Assen. En niet dat Assen en Groningen ver uit elkaar liggen. Maar ik wilde gewoon wat meer met de stad verbonden zijn. Daarom gaf ik mij op als lid op bij Gyas. Waar alle dingen die ik zocht elkaar vonden. Vriendschap, gezelligheid en roeien.

Sinds begin dit studiejaar zit ik dus bij A.G.S.R Gyas. Een studentenroeivereniging in Groningen. Na de introductie en wat kleine wedstrijden kwam het ploeg vormen. Dat was nog best een dingetje. Want je wilt een heel jaar (en langer!) Bij leuke mensen zitten die je allemaal even aardig vind. Dus tja, dat ploegvormen was een beste klus. Maar uiteindelijk kwamen we er uit en ben ik een super leuk ploegje gekomen.

Wat ik nou met dit artikel wil zeggen is dat zowel losse vriendschappen als groepsvriendschappen belangrijk zijn. Ik heb ingezien de afgelopen jaren dat geen enkele vriendschap hetzelfde is. En dat hoeft ook zeker niet, maar het is wel mooi om te zien. Groepsvriendschappen hebben mij laten in zien dat je met een grote groep meiden net zo close kunt zijn als één op een met een vriendin thee lopen leuten.

Het enige wat ik nu wel heel jammer vind is dat ik volgend jaar deze groep veel minder ga zien. Zelf ga ik namelijk (als alles goed gaat!) In Nijmegen studeren. Een hele grote stap wat ik zelf ook best wel spannend vind. En daar dus ook weer een nieuwe roeivereniging opzoeken en een nieuw ploegje vormen. Maar dat ploegje wordt nooit zoals dit ploegje.

Ik weet dat sommige vriendinnentjes van mijn ploeg mijn artikels lezen van mijn blog. En dat ik ook zeker wat sentimenteel kan zijn. Maar alles wat hier staat meen ik. Soms heb je het gevoel bij sommige vrienden dat de vriendschap voor altijd is. En dat gevoel heb ik bij deze groep zeker!

Hoe kijk jij naar je vriendinnen van vroeger en nu? Is er veel vernaderd ten opzichte van vroeger?

Liefs,

Merel 

 

1 comment on “Waarom een vriendengroep zo belangrijk voor mij geworden is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.