DSC08753

Het is bijna zover! Volgende week maandag vertrek ik alleen naar Berlijn! Om vervolgens met mijn interrail kaart 4 andere plaatsen te bezoeken. Ik heb er heel veel zin! Een van de leukste dingen voor zo’n reis vind ik toch wel de tas in pakken. Kijken wat wel en niet mee kan. Setjes maken van kleding en natuurlijk mijn toilettas en make-uptasje inpakken. Met zo’n backpack reis is het nog allemaal gecompliceerder dan dat je bijvoorbeeld op zonvakantie gaat. Want in principe neem je alles wat je nodig hebt mee op je rug. Ik heb vaak genoeg de afgelopen dagen mijn tas in gepakt en uitgepakt. Wat bijgelegd en weg gedaan.Maar ik denk dat dit echt de selectie is wat ik mee ga nemen. Benieuwd wat er allemaal mee gaat in mijn backpack? Kijk dan mee!

DSC08754

Dit is dan ongeveer alles wat ik ga meenemen op mijn 3 weekse reis. En eigenlijk vind ik het nog best wel mee vallen persoonlijk. Ik heb dan ook echt alleen ingepakt wat ik echt nodig ga hebben en wat ik ook echt ga gebruiken op mijn reis. Het zou zonde zijn dat ik spullen zou meenemen die ik niet zou gebruiken. Zonde van al die plek die dat in beslag zou nemen.

DSC08755

En hier gaat het allemaal in! Ik neem ook nog een lijftasje mee waar ik belangrijke spullen in stop. Zoals mijn mobiel, pinpas en paspoort. Maar ook mijn treinkaart en treinreserveringen. Deze tas heb ik bij Bever gekocht. Na goed advies te hebben gehad heb ik gekozen voor deze van Bach. Waar 70 liter in past. Er zit een groot vak in en een klein vak onder aan de tas. In het grote vak stop ik mijn kleding. En in het vak onder in doe ik de dingen die ik nodig kan hebben op reis. DSC08756

Zo ziet het grote vak er dan uit! In het kleine vakje met de rits stop ik een extra mobiel. Voor de ‘je weet maar nooit’ gevallen. Want tenslotte weet je maar nooit wat je op reis kan meemaken. En dan ben ik liever goed voorbereid dan niet. DSC08757

Dit is dan het kleine vak. En ook al is het wat kleiner dan het grote vak er past nog best heel veel in.DSC08758

Dit is qua kleding wat ik ga meenemen. Ik ben niet zo van de jurkjes helaas. Dus neem ik 2 lange broeken en 2 korte broeken mee. En ook nog een jurkje die ik misschien toch wel ga aan doen. Ik zit nog te twijfelen of ik nog hardloopkleding en schoenen mee ga nemen. Maar dat besluit ik zondag, de dag voor vertrek. Voor de rest neem ik zoals je links onder ziet, snel drogende handdoeken mee, heel handig voor onderweg! En misschien ook mijn witte schoenen van Nike. Die zitten zo lekker! Het enigste wat me tegenhoud om ze mee te nemen is dat ze zo snel vies worden… DSC08760

Ook neem ik wat te lezen mee voor onderweg in de trein. Wat niet op de foto staat is het boek ‘On Life’ van Anna Nooshin. Die heb ik gister op de valreep nog gekocht. Vervelen ga ik me in ieder geval niet!

 

DSC08761

Ook neem ik genoeg verzorgingsartikelen mee onderweg. Waar ik zeker van ben dat ik ze allemaal ga gebruiken. Ik vind het onzin om een kleine deo te kopen. Die kleine deo die daar ligt kreeg ik ooit een keer dus die gaat wel mee. Voor de rest neem ik gewoon een full size mee en gooi ik dan wel onderweg weg. Ook neem ik geen aftersun mee maar een grote bus vaseline spray. Dat werkt voor mij net zo goed als aftersun. In de kleine flesjes met opdruk zitten Shampoo, Conditioner en douchegel. Veel gemakkelijker omdat zo mee te nemen dan het allemaal in grote verpakkingen mee te nemen.

DSC08763

En ook neem ik wat make-up mee! Van alles wel zo weinig mogelijk. De basis neem ik mee met wat make-upkwasten. En 2 soorten parfum, een lichte van The Body Shop ‘White Musk’ en een wat zwaardere van Katy Perry.

DSC08764

Natuurlijk moeten er ook medicijnen mee. Die had ik eerst bij mijn toiletspullen in gedaan maar vond ik uit eindelijk toch niet zo makkelijk. Dus heb ik het allemaal in een apart tasje gedaan. Wat overzichtelijker vind ik!

DSC08765

Als ik het zo zie neem ik best wat mee aan elektronica, haha. Zo neem ik natuurlijk mijn eigen mobiel mee, een extra mobiel, speaker en ook nog mijn eigen camera mee. Voor alles ook nog is een aparte oplader en mijn favoriete oordopjes van Beats kunnen ook niet ontbreken op reis. Ik luister graag muziek in de trein dus als ik die niet mee neem ga ik me zeker vervelen.

DSC08766

In mijn lijftasje zitten verschillende dingen. Zoals pennen, mijn paspoort, pinpas, treinreserveringen, medicijnpaspoort. Alle belangrijke spullen draag ik op mijn buik!

DSC08767

Zo dat is ongeveer alles wat ik mee neem op reis! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en dat je zo een beetje een idee hebt gekregen wat ik allemaal mee neem op mijn rug de aankomende drie weken. Het is zo raar. Iets waar ik een half jaar naar uit heb gekeken gaat straks gewoon door. Ik heb een beetje spanning voor de reis. Zou alles wel goed gaan? En stel je voor dat? Maar volgens mij is dat heel normaal. Ik heb deze reis ook echt even nodig om een aantal dingen even op een rijtje te zetten voor mezelf. Wat ik wil, wat ik graag doe, en waar ik heen wil. Hopelijk wordt het een inspirerende reis!

Liefs,
Merel

1 comment on “Wat gaat er allemaal mee op mijn backpackreis?”

  1. Heel interessant om te zien wat je allemaal meeneemt in zo’n backpack. En moedig ook dat je er alleen op uittrekt. Ondertussen zit je dus momenteel ergens in Europa rond te trekken. Zalig! Geniet er nog van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge