Sinds eind maart heb ik me echt ingeschreven in Groningen. Wat betekent dat ik niet meer bij mijn ouders woon maar nu echt op kamers. Een hele grote stap vond ik maar ook super leuk. Vandaag bespreek ik wat ik zoal in de 3 maanden heb geleerd dat ik op kamers woon.

Op kamers wonen is duur.

Dat was echt het allereerste wat mij opviel. Op kamers wonen is gewoon echt heel duur. Wat dacht je van de huur die je moet betalen. Maar ook je verzekeringen zoals je zorg verzekering en je inboedel verzekering. Hoe wel dat laatste niet eens een heel groot bedrag per maand is gaat het er alsnog wel af. En natuurlijk niet te vergeten de boodschappen die je elke week of dag in huis moet halen. Ook een hele prijs die je moet betalen. Nu spoor ik meestal de koopjes op bij verschillende winkels. Zoals wasmiddel en fruit kan je best goedkoper krijgen dan in de meeste supermarkten wordt aangeboden.

Vrij!

Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wil. Wil je een vriendin uitnodigen om samen te avond eten. Dat kan! Dit gaat bij mij natuurlijk wel in overleg met mijn huisgenootjes.

Elke dag koken en afwassen

Tot nu toe probeer ik elke dag wel te koken. Meestal gezond met wat groenten en of vegetarisch. Want vlees is ook niet het goedkoopste wat er bestaat. Bij ons in huis vallen de gerechten couscous, chicken tonight en pasta erg in de smaak. Wanneer iedereen thuis is doet iedereen wat rondom de maaltijd. De een kookt en als je niet hebt gekookt was je of droog je af. Een prima verdeling!

Schoonmaken kost veel tijd

Ik probeer een keer in de zoveel tijd een grote schoonmaak te doen. Maar dat kost ook heel wat tijd. Met een muziekje op de achtergrond is het meestal zo wel gedaan. Alsnog vind ik het wel veel tijd kosten die schoonmaakklusjes. Meer tijd dan ik van te voren in gedachten had. Een echt schoonmaak rooster hebben we niet in huis. Meestal gaan we op vrijdag even stofzuigen en of dweilen zodat als we na het weekend weer daar komen het schoon is.

Dat was het ongeveer wel wat ik allemaal heb geleerd heb van de afgelopen maanden. In Groningen wonen bevalt me tot nu toe nog erg goed. En kan dan ook niet wachten tot dat ik helemaal klaar ben met mijn studie om daar te kunnen wonen en werken.

Woon jij ook op kamers? En wat heb jij er van geleerd?

Liefs,
Merel

3 comments on “Wat ik na 3 maanden heb geleerd van op kamers wonen”

  1. Toen ik net het huis uit was (en ik woonde meteen in een flatje voor mezelf) kwam mijn vader nog wel eens langs om de ramen te lappen. Voordeel: schone ramen én je kookt die avond ook, want je wil paps toch iets lekkers voorzetten voor de moeite.
    Ik denk dat alleen wonen ook net weer wat anders is dan op kamers, omdat je niet de weekenden naar huis gaat. Tenminste: ik niet.
    (Als ik wel naar huis ging, gaf mijn moeder me allerlei bakjes met eten mee… die ik dan door de weeks opwarmde 🙂 Moeders, ook heerlijke helpers)

    • Wel herkenbaar! Nu ik het laatste jaargang mijn opleiding in ga denken ik dat ik ook steeds minder thuis ben. Maar mijn opleiding zit wel dicht bij mijn ouders in de buurt. Dus als ik vroeg in de ochtend moet beginnen slaap ik nog genoeg nachten bij mijn ouders. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.