Merel Hoofd

Het is maar net waar je je prioriteiten legt. Ja, dat is een en al waar. Ik stel alleen maar prioriteiten als het op het leven aankomt. Want wat is nou echt belangrijk? Voor mij is dat school, vrienden en familie en wat ik daarnaast nog allemaal doe. Misschien zijn deze prioriteiten wel in een heel andere volgorde belangrijk voor jou. Ik laat je vandaag weten wat voor mij heel belangrijk in mijn dagelijkse leven is.

School

Er wordt van je verwacht dat je sowieso een opleiding in je leven afmaakt. En dat je een beroep leert wat je uiteindelijk je een groot deel van je leven gaat uitoefenen. Ik hierbij tot nu toe gekozen om verpleegkundige te worden. Een doel zeg maar. Nu ik in mijn derde jaar zit begint dat ook al serieuze vormen aan te nemen en wordt je steeds verantwoordelijker voor de dingen die je doet en de handelingen die je mag doen. Vind ik zelf wel heel erg leuk hoor. Maar dat brengt ook het een en ander met zich mee. Zo loop ik nu stage in Papenburg, Duitsland. En hoewel ik het nu heel erg naar mijn zin heb, had ik dat een paar weken hiervoor niet. Door nu meer assertief proberen te zijn en meer te vragen op de afdeling gaat het nu gelukkig een stuk beter met mij en mijn stage. Maar daar ligt voor mij nu heel erg mijn prioriteit. Mijn stage neemt heel veel energie van mij nu in beslag. Dat is natuurlijk heel logisch, maar ik weet dat heel veel mensen niet weten wat ze willen worden. En dus geen doel hebben om naar te werken.

Vrienden en familie

Vrienden en familie staan op plaats 1 bij mij. Ik probeer zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor vrienden als ik weer in Nederland ben. Vooral voor vrienden. Want wanneer ik er ben en geen tijd voor ze heb gaan er zo een paar weken over heen voordat ik ze weer zie. Fijn om ze dan weer te zien en te spreken want zoals ik al zei gaat er een hele tijd over heen voordat ik ze weer zie. En soms gebeurt het dat ik een hele goede vriendin 2 maand niet zie, terwijl we voor mijn stage elkaar wel iedere week zagen. Maar omdat we het allebei druk hebben gebeurt dat gewoon wat minder snel nu. En dat is helemaal niet erg, nee zeker niet. Maar jammer is het wel.

En al dat andere

Naast familie en vrienden heb ik natuurlijk ook nog andere prioriteiten in het leven. Zo vind ik het heel leuk om te sporten, veel op de roeivereniging aanwezig te zijn, veel en lekker te eten,  te haken, te reizen maar ook te haken en te bloggen. En daarnaast probeer ik ook nog een bijbaantje te hebben bij een verpleeghuis in een dorpje bij mij in de buurt. Een druk leven kan ik je zeggen. Maar ik heb het er meer dan voor over. Ik vind het juist heel leuk om altijd wat om handen te hebben. Dan gaan de dagen ook ontzettend snel voorbij. Want girls just wanna have fun!

Ik weet niet precies waarom ik dit artikel wilde schrijven maar het voelt wel goed om dit een keer van me af te schrijven. Gewoon zien waar ik mijn prioriteiten leg, en dat het allemaal erg leuke dingen zijn.

Wat is voor jou heel belangrijk in jouw leven?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.