DSC05497

Of ik nog leef? Ja natuurlijk. Ik was alleen de laatste paar weken heel erg druk met het leren voor mijn tentamenweek en met het maken van verslagen. Op dat soort momenten gaat school toch echt voor mijn blog. Maar, ik ben nu bijna klaar! Morgen heb ik nog mijn laatste toets en dan kan ik weer op adem komen en bloggen!
Vorige week maandag op paasmaandag was mijn vader jarig. Hij was alweer 60 geworden! Voor zijn verjaardag hadden we een weekendje weg geregeld naar Schiermonnikoog. En dat hadden we net dit weekend geregeld voor mijn tentamenweek. Handig is anders, maar we hebben er een leuk weekendje van gemaakt. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk foto’s te maken van het leuke weekend. Een soort weekendplog kan je dit artikel dus noemen. Hopelijk vind je het leuk om mee te kijken naar het afgelopen weekend!

DSC05341

Op vrijdag avond gingen we richting Lauwersoog. Om daar met de boot naar Schier te gaan. Ik vind het zelf altijd super leuk om naar de eilanden te gaan. Lekker uitwaaien op het strand en je hebt toch echt het gevoel dat je weg bent. De bootreis naar Schiermonnikoog duurt trouwens maar 3 kwartier en ligt van de eilanden volgens mij ook het dichtst bij de Nederlandse kust. De foto die ik hierboven heb gemaakt heb ik op de boot genomen. De zon scheen zijn laatste stralen van die dag en de lucht was een beetje heiig. Vond het toch wel een leuke foto geworden!

DSC05351

Het huisje op Schier had ik geboekt. Het huisje staat op Springfield en het eind van het dorp. En heet huisje Henny. Samen met mijn broertje sliep ik in een bedstee. Ik had hiervoor nog nooit in een bedstee geslapen. Nu na dit weekend vind ik het wel heel erg leuk om in zo’n bed te slapen. Maar mijn eigen bed slaapt toch het lekkerst haha.

DSC05352

De volgende ochtend na een fijne nacht te hebben gehad in de bedstee was het tijd voor het ontbijt. Met lekkere broodjes van de bakker en met koffie en voor mij thee. Want ik drink geen koffie :).

DSC05359

Om 11 uur was het tijd om het eiland te verkennen! Toen we naar buiten liepen waren er wel een paar honderd van deze ganzen op een grasveld aan het grazen. Het was zo’n leuk gezicht! Helaas heb ik geen foto van het hele geheel, maar deze foto zegt volgens mij wel genoeg.

DSC05363

Op zaterdag gingen we voor een dag fietsen huren om zo over het eiland te kunnen rond rijden. Met een tandem het eiland te verkennen vind ik al helemaal leuk. Dat is een van die dingen die ik alleen maar op een eiland.

DSC05370

Het voordeel van een klein eiland is dat alles bij de hand ligt. Het strand en het dorp liggen echt op loopafstand van elkaar.

DSC05375

We zaten vroeg in het seizoen waardoor het abnormaal rustig was op het eiland. Wel fijn hoor, want zo hoef je niet continu iedereen in te halen, of ingehaald te worden.

DSC05380 DSC05383

Ook op schier breekt de lente door. De knoppen van de bomen werden langzaam gevuld met kleine blaadjes.

DSC05409 DSC05413 DSC05418 DSC05419

Aan het eind van de ochtend was het tijd om te gaan lunchen. Ik nam een salade met suikerbrood en geitenkaas en met allemaal verschillende noten en gedroogde druiven en verse vijgen. Hij was erg lekker!

DSC05421

En dit had mijn broertje, ook erg fotowaardig. Een soort spaanse lunch met allemaal verschillende vleeswaren. Zag er ook erg lekker uit!

DSC05423

Onder tussen moest er ook geleerd worden voor verpleegkunde, wat ik maandag had. Na een uurtje geleerd te hebben vond ik het wel weer goed. Het leren heeft trouwens goed uitgepakt want ik heb mijn cijfer voor verpleegkunde alweer terug: een 8,8 om precies te zijn!

DSC05430

Na het leren was het alweer tijd voor avond eten. Ik had een heerlijke kaasfondue met allemaal groenten en brood. Als er in een restaurant kaasfondue op de menukaart staat ben ik meestal de gene die dit ook kiest. Zo lekker!

DSC05456

Als toetje had ik een dessertwijn. Heerlijk zoet!

DSC05462 DSC05470 DSC05471

Na het avond eten gingen we nog even over het eiland lopen richting de zee. Ik wilde namelijk nog heel graag de zonsondergang zien. Maar helaas, daar waren we te laat voor. Wel zagen we een hele mooie zonsondergang lucht rond de vuurtoren van Schier. En ook nog een wild konijn die een paar meter voor ons op een pad was.

DSC05488

Zondag gingen we naar het strand. Het was echt een enorm zonnige lente dag!

DSC05489 DSC05491  DSC05509

Na de wandeling over het strand was het tijd om te lunchen. Hier heb ik helaas geen foto van. Maar van de warme chocolademelk wel haha! Ik was mijn winterjas thuis vergeten om mee te nemen omdat het vrijdag middag zo’n lekker weer was thuis. Ik liep dus het hele weekend in de regenjas van mijn moeder. De volgende keer vergeet ik niet meer om mijn jas mee te nemen. Dat heb ik inmiddels wel geleerd.

DSC05544

Overal op het eiland zag je fazanten lopen. Ooit hadden wij ook fazanten in de tuin lopen. Helaas zijn die weg omdat er achter ons huis huizen zijn gebouwd. Ik vind ze altijd iets bijzonders hebben. De veren hebben een soort chrome effect. Waardoor ze steeds maar weer van kleur veranderen.

DSC05563

Na het pakken van mijn tas en een paar uur leren was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een stormachtige middag maar wel met een zonnetje erbij. Het was zelfs even warm! De golven van de zee waren zo hevig dat ze zelfs over de kade heen klotsten.

DSC05569

Na de bootreis was het tijd alweer tijd om met de auto naar huis toe te gaan. Ik was er eerlijk gezegd ook wel weer aan toe om mijn eigen douche te gebruiken en in mijn eigen bed te slapen. Want dat is toch wel het fijnst wanneer je weer thuis bent. We hadden tijdens de rit nog even een stop in Winsum waar we in een pizzarestaurant het weekend afsloten met heerlijke pizza.

Ik vond het een erg fijn weekend. Zo net voor de tentamenweek zou ik niet nog een keer doen, maar voor een keer in het hoogseizoen is het zeker een aanrader!  Een eiland vind ik sowieso al fijn om naar toe te gaan. Je bent in eigen land maar toch heb je het idee dat je weg bent. Ik raad het je in ieder geval aan om een keer naar Schier toe te gaan ook al is het maar voor een weekend. Je komt zeker weten uitgewaaid en ontspannen terug!

Ga jij wel eens naar een van de Nederlandse eilanden?

Liefs,
Merel 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.