Ik denk dat iedereen wel eens met een off-day heeft te maken. Een dag waarvan je weet dat die gewoon niet jou dag wordt. Dat wanneer je met je eerste beste been uit bed stapt je weet dat het gewoon niet wat wordt. Toch kan je zo’n dag verslaan en er uiteindelijk wel wat moois van maken. Ik heb ze ook wel eens en vandaag geef ik jou tips hoe je hem kan verslaan!

Kleed jezelf in vrolijke kleding aan

Wat ik meestal als eerste op een off-day doe is om juist makkelijke kleding aan te doen. Zoals een joggingsbroek en een sweater. Meestal doet dat niet veel goeds aan mijn eigen humeur omdat ik dan me nog somberder voel. Wanneer ik tegenwoordig een off-day aan voel komen kies ik er niet voor om makkelijke kleding aan te doen maar juist te gaan voor normale kleding. En dan wel met een vrolijke kleur. Zoals bijvoorbeeld een rode blouse. Daardoor kan mijn gemoedstoestand al helemaal veranderen.

Ga sporten

Wanneer ik weet dat het niet mijn dag wordt, ga ik meestal even sporten om een kick op te doen. Dat kan zijn een klein rondje fietsen, wandelen of hardlopen. Om gewoon even aan niets te denken.

Doe leuke dingen

Wanneer je weet dat het niet jou dag is, doe dan dingen waar je vrolijk van wordt. Vind je het leuk om een aflevering te kijken van je favoriete serie, doe dat dan! Heb je zin in iets anders leuks, gewoon doen! Je zal zien dat ook daar je humeur beter van wordt.

Geef er aan toe

Weetje, af en toe aan zo’n off-day toegeven is ook helemaal niet erg. Er komt altijd nog een volgende dag die wel beter kan worden. Als je er maar niet in blijft hangen is het nog zo erg niet. Geef er dan maar aan toe dat je een off-day hebt. Is helemaal geen probleem!

Ik geloof nooit dat ik de enige ben die wel eens een off-day heeft. En het is ook geen schande om er af en toe een te hebben. Hoort nou eenmaal bij het leven.

Liefs,
Merel

 

1 comment on “Zo versla je een off-day!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.